Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juli 2008 kl 19.30 Riksarkivet

Skøyer’n Skolmen

Jon Skolmen får mye moro ut av en telefon som ringer (Foto: Ole Kaland, NRK)
Jon Skolmen får mye moro ut av en telefon som ringer (Foto: Ole Kaland, NRK)
Jon Skolmen debuterte på skjermen i barne-tv, men det var samarbeidet med Trond Kirkvaag som forløste det frodige, komiske talentet Jon Skolmen har.

På 70-tallet samarbeidet Trond og Jon både i programserien "Buffalo Bløffs nasjonale vegg-til-vegg show" og kjempesuksessen "The Nor Way to Braodcasting", som røsket med seg samtlige priser hjem fra underholdningsfestivalen i Montreux i 1976.

Og fra dette programmet får vi se sekvensen "En kringkastingssjefs hverdag", hvor Jon Skolmen er en hardt prøvet mann. I "Buffalo Bløffs nasjonale vegg-til-vegg show" ser Jon seg nødt til å tilkalle en veggdyrkontrollør. De høylytte tyggelydene bak veggen tyder på at det er et stort dyr som skjuler seg der…

Den amerikanske dukkeserien "The Muppet Show" ga oss mange kostelige figurer, og en av dem, "Miss Piggy", ble parodiert av Jon Skolmen. En påsketur kan være så mangt. For mange er det å gå fra hytte til hytte i fjellheimen den ultimate drømmen. Men med ski på beina legger Jon Skolmen og Harald Heide Steen i vei midt i Oslo, fra hotell til hotell. Turen er strabasiøs, så fjellvettreglene kommer til nytte her også – det er det ingen tvil om.

Tenk deg følgende: du er alene i et kontorlandskap og så ringer en telefon – men hvilken? Jon Skolmen illustrerer situasjonen for oss, og han er også en særdeles engasjert lærer på Pølseskolen.

Programmet er sendt tidligere.

Program fra NRK underholdningsavdelingen
Prosjektleder: Charlo Halvorsen Charlo.halvorsen@nrk.no
Kontaktperson: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no