Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juni 2000 kl 22.00 Fakta på lørdag: Satoyama - menneske og natur i harmoni

Fakta på lørdag: Satoyama - menneske og


NRK1 lørdag 24. juni kl 22.00
Fakta på lørdag: Satoyama - menneske og natur i harmoni

Kjærlighetserklæring til Japan

I et helt år har naturfotografen Mitsuhiko Imamori filmet landskapet rundt seg. Resultatet er blitt en kjærlighetserklæring til hjemlandet Japan. I kveldens Fakta på lørdag får vi se programmet som har vunnet flere internasjonale priser, blant annet Grand Prix i USA i mai i år for enestående digital produksjon. \"Satoyama - menneske og natur i harmoni\" ble også kåret til beste film uansett klasse.

Mitsuhiko Imamori er anerkjent verden over for sine glimrende naturbilder. I denne fascinerende, prisbelønte filmen forsøker han å vise hvordan det japanske folk har levd i harmoni med naturen i århundreder. Hans livsverk er å portrettere livet til insekter, dyr og planter som trives i det tradisjonelle japanske jordbruksområdet på vestsiden av Japans største innsjø, Biwa. Der lever bøndene i pakt med naturen, bruker gamle jordbruksmetoder og dyrker ris på terrasserte åkre. Gjennom sine utrolige bilder fanger han opp rikheten og farvene i dette unike økosystemet.

Mitsuhiko ble født i 1954 i byen Ohtsu ved Biwasjøen i Japan. Nå har han et studio i utkanten av Ohtsu. I arbeidet med å forstå økosystemet bedre fokuserer han også på insektenes miniatyrverden i øde strøk i Sentral- og Sør-Amerika, Afrika, Australia, New Guinea, Sørøst-Asia og i Europa.

Hans økologiske arbeid har høy internasjonal anerkjennelse. Han har vunnet mange priser for sine fantastiske bilder, som har stått på trykk i mange internasjonale publikasjoner Han har også vært gjesteforeleser ved flere store universitet og fotokonferanser.

NRK1 lørdag kl 22.00

Bilde
Den prisbelønte, japanske fotografen Mitsuhiko Imamori fokuserer på insektenes miniatyrverden.

Mitsuhiko Imamoris livsverk er å portrettere livet til insekter, dyr og planter som lever i det tradisjonelle, japanske jordbruksområdet på vestsiden av Japans største innsjø, Biwa. Der bruker bøndene gamle jordbruksmetoder og dyrker ris på terrasserte åkre.


Japansk produksjon
Kommentar: David Attenborough
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123