Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. november 2011 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Eksamen i gudstjeneste


Programleder Hans Olav Brenner jakter videre på folk og fenomener som har endret norsk kultur. I kveldens program tar Brenner for seg den norske kirkekulturen. Hvorfor er det ingen som gidder å møte opp i kirken på søndager, og hva foregår egentlig på en eksamen i gudstjeneste?

Programleder Hans Olav Brenner jakter videre på folk og fenomener som har endret norsk kultur i sin Volvo Amazon fra 1966. Brenner spør den tidligere gudsfornekteren Karl Ove Knausgård om hvorfor han ble med på å oversette bibelen. Og hvordan høres det ut når Mari Boine, preses Helga Byfuglien og programleder Hans Olav Brenner får Nidarosdomen helt for seg selv?

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks episoder, jakte på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien , tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900