Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. juni 2006 kl 13.45 Wimbledon direkte

Kan noen slå Federer?

Når første serve slås og det 120. Wimbledon er i gang, er Roger Federer en av tidenes største favoritter. På damesiden er det langt mer åpent. NRK sender alle viktige kamper, og det blir stemningsrapporter, oppsummeringer og aktuelle gjester.

Wimbledon er den mest ærverdige og mest prestisjetunge av de fire Grand Slam-turneringene. Med sitt lynraske gressdekke er det også den som stiller størst krav til spillerne, og det er som regel gresspesialistene som vinner. Med mindre man er verdens suverent beste spiller og nesten like god på ethvert underlag.

Solid som banken
Roger Federer er minst like solid som en sveitsisk bank, og alt annet enn en ny triumf til mannen som vant i 2003, 2004 og i fjor vil være en sensasjon. Federer er de to siste årene kåret til årets idrettsutøver i verden. Vel fikk verdens-eneren bank av spanske Rafael Nadal i finalen i French Open, men Nadal er mye bedre på grus enn på gress. Få har troen på at veteranen Andre Agassi kan hamle opp med Federer, og de engelske håpene Henman og Rudzeskin er både skadeforfulgte og over middagshøyden.

Spennende på damesiden
Det er ingen soleklare favoritter på damesiden. Søstrene Williams, som har dominert centre court de siste årene, har vært skadeforfulgte og er langt unna toppformen. Men Venus har allerede tre trofeer på peishylla og hun vet utmerket godt hva som kreves. Russiske Maria Shaparova, vinneren fra 2004, er også en het kandidat. I fjor var hun verdens best betalte idrettskvinne. Og hva med Martina Hingis, som i en alder av 25 allerede har rukket å gjøre comeback etter tre års pause fra verdenseliten? Alt tyder på at vi går mot en turnering med flere overraskelser og gjennombrudd for nye spillere.

Fyldig dekning
NRK sender i snitt seks timer tennis hver dag så lenge turneringen varer. I tillegg blir det daglige stemningsrapporter, høydepunkter og skråblikk, blant annet med hastighetstest av serven til kjendiser som Åsne Seierstad, Morten Gamst Pedersen og Sven Nordin.

Direktesending fra NRK Sport (2006)
Kommentatorer: Christian Nilssen, Frode Andersen og Christer Francke
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)