Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 16. juli 2005 kl 21.10 Niern: Bokhandelen

Film fra nåtidens Tunisia

Bokhandleren Tarek (Yadh Beji) Jamil (Ahmed El Haffiene) og Tareks kone Leila (Hend Sabri). (Foto: Status Films & YMC Prod.)
Bokhandleren Tarek (Yadh Beji) Jamil (Ahmed El Haffiene) og Tareks kone Leila (Hend Sabri). (Foto: Status Films & YMC Prod.)
Vi befinner oss i en bokhandel som eies av Tarek (Yadh Beji). I samme huset bor også hans kone Leila (Hend Sabri) og Tareks mor. Når mennesker bor tett sammen har det lett for å oppstå både konflikter og begjær, særlig når en fremmed bryter inn i felleskapet.

Den unge mannen Jamil (Ahmed El Haffiene) vender tilbake etter å ha levd i "landflyktighet" etter en konflikt med familien. Han begynner å arbeide i bokhandelen, og får leie et rom i huset. Jamil oppdager snart at ikke alt er som det skal mellom Tarek og Leila. Hun er ung og vakker, og ser med liten lyst fram til å leve det samme livet svigermor gjorde – et liv i stillhet og i skyggen av sin mann.

Leila vil ut og gjøre det hun elsker: synge i brylluper og holde konserter. Tarek forsøker å holde henne unna dette, og derfor forlater hun ham. Samtidig skjer det ting mellom Jamil og Tareks mor…

Om regissøren
"Bokhandleren" er regissøren Nawfel Saheb-Ettabas første spillefilm, og ble vist under filmfestivalen i Berlin i 2002.

Nawfel Saheb-Ettaba er født i Tunisia. Han studerte "Communication-Cinema" og manusarbeid ved universitetet i Quebec i Canada, der han ble uteksaminert i 1990. Etter å ha arbeidet med flere forskjellige fagfelt innen filmproduksjon, dannet han selskapet "Casting-Tête", et byrå som speislaiserte seg på casting av multi-etniske og Fellini-inspirerte roller.

Fra 1993 og fram til i dag har han regissert dokumentaren "Poors and obskurs" i Costa Rica. Han har også stått bak en rekke reklamefilmer og bestillingsfilmer, og i 1999 regisserte han dokumentaren "Stambali".

Tunisisk-fransk drama (2002)
Originaltittel: "El Kotbia/La Librairie"
Med Hend Sabri, Ahmed El Haffiene, Martine Gafsi, Yadh Beji
Regi: Nawfel Saheb-Ettaba
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78