Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. juni 2001 kl 20.10 Vagn på kanalferie

Ved veiskillet


 Vagn Olsen t.v. besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.
Vagn Olsen t.v. besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.
Vagn Olsen og skuta "Plevier" er kommet til et veiskille. Fra Mosel seiler de inn på Europas mest trafikkerte og romantiske vannvei, Rhinen. Her rager Loreley, Torneroseborgen og verdens minste tårnteater

Motstrømmen i Rhinen er så sterk at "Plevier" seiler i gangfart, fem kilometer i timen.
Vagn lar seg begeistre av Torneroseborgen, Rheinstein. Den tidligere operasangeren Hermann Hecher kjøpte borgen i 1975, og lever nå glade dager som godseier.

I Rüdesheim, som er senter for vinproduksjonen i Rhinområdet, sørger Helmut Wolter for at Vagn får et uforglemmelig inntrykk av denne høyborgen for tysk gemyttlighet.

"Plevier" seiler videre inn på elven Main, som går tvers igjennom Tyskland. Noen sier at elven er skillet mellom Nord- og Sør-Europa. En ting skildder befolkningen her: Noen spiser det varme måltidet midt på dagen, andre først om kvelden. Vagn besøker familien Jellmar, som har valgt den første løsningen.

I Sommerhausen slår verdens minste tårnteater og dets eier, Veit Relin, dørene opp for nok en fantastisk forestilling.

Seilasen går videre over det midteuropeiske veiskillet, og kursen peiles mot Europas nest lengste elv, Donau.

Om serien
Den danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen går ferden på den 60 kilometer lange vannveien gjennom det europeiske kontinent.

Ferden begynner i Skagen med kystfartøyet "Lorelei" og fortsetter deretter med elvebåten "Plevier" på kanaler og farbare elver fra Rotterdam i Nederland til Sulina i Romania.
Det store spørsmålet er om båten kan gjennomføre hele reisen. Det er over 4000 kilometer til målet, og ruten går gjennom Holland, Belgia, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og til slutt Romania.

Underveis treffer Vagn en rekke fargerike personligheter. Kontrastene er også mange, for det er stor forskjell mellom livsmønstrene i det pulserende Rotterdam og det fattige Sulina.

Dansk reisereportasje
Originaltittel: Vagn på floden
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Vagn Olsen t.v. besøker Erzebet og Ferenc som driver et småbruk på den ungarske pusztaen.