Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. februar 2000 kl 20.30 Farlig nær - en serie om dyr og mennesker: Fuglemannen fra Peru

Farlig nær en serie om dyr og mennesker

NRK1 søndag 20. februar kl 20.30
Farlig nær - en serie om dyr og mennesker (6:6): Fuglemannen

Villmarkskunstneren

Med tegneblokk og pensel rafter den entusiastiske villmarkskunstneren Eustace Barnes og hans følge mellom stimer av pirayaer, vandrer blant anakondaer, svermer av maur og snikende jaguarer inn i hjertet av regnskogen i Amazonas, for å finne og male de siste, sjeldne fuglene han trenger for å fullføre sin fantastiske bok om fuglene i Peru. Vi følger ham på veien langt inn i den eksotiske, men farlige regnskogen - seks dager fra nærmeste sivilisasjon.

Eustace Barnes er en av verdens beste villmarkstegnere. Han kommer fra den engelske landsbygda Kent, langt fra regnskogen i Sør-Amerika. De siste fire årene har han jobbet med den unike fugleboken. Han tegner ikke bare ut fra gamle bøker og skisser. For ham ligger den store utfordringen i å oppsøke fuglene i sitt rette, men noen ganger farefulle element.

For å fullføre sitt prakteksemplar av en bok, mangler Barnes noen sjeldne og spektakulære fugler, som holder til dypt inne i regnskogen i Sør-Amerika. Dit kommer man bare via en av Amazonas mange elver og stryk. Vi følger Eustace og hans team i nervepirrende rafting gjennom jungelen, dypere og dypere inn i det ukjente. Fullstendig isolert fra omverden er teamet på vakt mot alle farer som lurer i jungelen. De minste og tilsynelatende mest harmløse dyrene kan faktisk ta livet av et menneske. Skjer det en ulykke, har et redningshelikopter ingen mulighet til å lande i den tette regnskogen der nærmeste sivilisasjon er flere dager unna!

Om serien
Farlig nær er BBCs nye, fascinerende serie om ville dyr og mennesker, der vi reiser verden rundt for å møte naturens mørke side. Fra korallrevene i Australia til den afrikanske bushen, fra villmarken i Alaska til jungelen i Assam har fjernsynsteamet fanget inn nervepirrende scener mellom ville dyr og mennesker.

NRK1 søndag kl 20.30

Bilder:
1. Ara-papegøyer malt av Eustace Barnes

2. I jungelen lurer mange farer. Jaguaren er alltid på vakt.

Naturserie i seks deler fra BBC i samarbeid med NRK
Norsk kommentar ved Hanne Cecilia Aass

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123