Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. mai 2000 kl 17.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 7. mai kl 17.30
Halleluja! (8:8)

Kvinne mot strømmen

Agnethe Fisher har svømt mot strømmen hele sitt liv. Det har gjort henne til en elsket og respektert kvinne både i Mjøsområdet og hovedstaden. I dag er hun gjest hos Kjell Erik Moen i \"Halleluja!\". Der er også den prisbelønte unge jazzpianisten Christan Wallumrød med sine musikalske venner.

Allerede som konfirmant bestemte Agnethe Fisher seg for å studere teologi, i en tid der unge piker ikke gjorde slikt. Like etter krigen startet hun en kristen ungdomsklubb, i en tid der ingen hadde hørt om slikt. Så ble hun prest i Den norske Kirke, i en tid da kvinner ikke ble slikt. Og da feministene gjorde henne til helt, talte hun dem midt imot, i en tid da ingen turte slikt.

Agnethe Fisher har aldri ventet på trender for å se hvilken vei hun skulle velge. Snarere har hun vært en av dem som har åpnet nye veier, i hvert fall i Kirken. Men selv påstår hun at DET aldri har vært poenget for henne.

Et rikt liv
- Mitt mål har aldri vært annet enn å gjøre den beste jobben jeg kan der hvor jeg er. At ting ble som det ble, ja, det tror jeg skyldes mer Gud enn meg, ler hun.

Ungjenta fra Bergen reiste rett fra prestestudiet til Berlin for å jobbe med flyktninger som strømmet over grensen fra Øst-Tyskland de første årene etter 1945. Erfaringene fra arbeidet med ungdom i Berlin satte hun rett ut i livet da hun kom hjem og begynte å jobbe i Uranienborg kirke i Oslo. Derfra gikk ferden til Hamar, hvor hun ble den tredje kvinnen i Norge som ble vigslet til prest. Noen år i Asker ble det også, før hun gav seg pensjonistlivet i vold i det som er blitt bergenserens virkelige hjemby her i livet, nemlig Hamar.

Vakker jazzmusikk
Musikken denne gangen står Christian Wallumrød for. Den unge pianisten er blitt en av de mest respekterte og brukte jazzmusikerne her i landet. Til Sofienberg kirke tar han med seg to venner, og sammen trekker de gamle folketoner inn i et moderne tonespråk. Med den kjennskapen vi har til Christian Wallumrød fra før, blir dette garantert svært vakkert.

NRK1 søndag kl 17.30

Bilde
Agnethe Fisher er gjest hos Kjell Erik Moen.
(Foto: Scanpix)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53