Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. oktober 2003 kl 19.30 Puls

Når stress blir hodepine


Fire av ti nordmenn plages så mye av hodepine at de opplever det som et problem. I kveld ser Puls og programleder Anbjørg Sætre Håtun nærmere på spenningshodepine, som er den vanligste formen.

Seerne har kommet med sine råd mot hodeverk, og i tillegg vil nevrolog Monica Drottning Rønne gi tips om øvelser du kan gjøre selv for å få mindre vondt i hodet.

Travle barn
Er barna dine bundet opp av et stort antall fritidsaktiviteter? I noen barnefamilier er de minste svært aktive, og binder opp hele uken til aktiviteter som korps, fotballtreninger, speider’n, turn eller musikkskole – i tillegg til lekser. Dersom foreldrene ikke setter grenser, kan det få alvorlige konsekvenser for barna. I kveld møter vi en psykolog som gir "turbofamilier" råd om hvor grensene bør gå.

Alternativ behandling
Lege og homøopat Siri Aabel er kveldens ekspert, og hun svarer seerne på spørsmål om alternativ behandling. Det skal blant annet handle om alternative prevensjonsmetoder, hva du kan gjøre dersom du bruker mye pencilin, og alternativ behandling av hyperaktivitet hos barn. Etter at fjernsynsprogrammet er over, fortsetter Aabel å svare seerne gjennom en halvtimes sending på Puls sine nettsider: www.nrk.no/puls.

Behandling av kreft
Det skal også handle om kreft i kveldens program. Dersom du selv blir rammet, ønsker du selvfølgelig den aller beste behandlingsformen. Men selv om sykehusene vet hva som er det beste tilbudet, er det ikke like sikkert at du får vite om det.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252