Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. mars 2001 kl 22.10 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)


NRK1 fredag 9. mars kl 22.10
Detektimen: Politiagentene (26)

I ukjent terreng

Sjefen for spaningsgruppen, Bernie Rocca, oppholder seg stort sett i hovedkvarteret for å planlegge operasjonene og fordele arbeidsoppgavene mellom agentene. Men i kveldens episode begir han seg selv ut i felten sammen med gruppens tøffeste agent, Peter Church.

Smugling av gull, politisk korrupsjon og drapsforsøk er ingrediensene i saken som Rocca og Church etterforsker i kveldens episode. Men familiemannen Rocca havner i et vanskelig dilemma når datteren Olivia blir alvorlig syk. Skal han bli nødt til å trekke seg fra operasjonen for å være hos henne?

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme. De første episodene i år ble fulgt av over 700.000 seere.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.10

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Bernie Rocca (Joe Petruzzi, t.h.), sjefen for spaningsgruppen, påtar seg en uvant rolle som aktiv politiagent sammen med Peter Church (Peter Phelps, t.v.) i kveldens detektime.