Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juni 2004 kl 20.25 Edel vare

Revy og musikalsk moro

- Moot norrmalt! Leif Juster i kjent positur. (NRK-foto: Barbara Halden)
- Moot norrmalt! Leif Juster i kjent positur. (NRK-foto: Barbara Halden)
Det sjette programmet i "Edel vare" tilbyr gjensyn med utvalgte høydepunkter fra noe av det underholdningsavdelingen har overført fra andre steder enn studioene på Marienlyst. Vi lar teppet gå opp for revy og musikalsk moro med navn som Leif Juster, Arve Opsahl og Wenche Myhre.

Programleder Andreas Diesen presenterer glimt fra den aller første tv-dokumenterte revyhistorien. Rolf Just Nielsen og Sølvi Wang spiller i forestillingen "Så lenge skuta kan gå", og det blir et møte med en ung Dag Frøland. Dessuten blir det glimt fra "Piaf"-musikalen til Britt Langlie, og Otto Nielsen spiller i "Store lille Otto" fra Trøndelag Teater.

To "grand old men"
Leif Juster trenger ingen nærmere presentasjon. Den langbente, litt keitete skuespilleren var en entertainer i ordets rette forstand. Han er kjent fra både film og scene, og han omtales med rette som norsk revys nestor. Arve Opsahl er en annen av norsk underholdningsbransjes mest respekterte personer. Han er kjent både fra fjernsyn og revy – men kanskje aller mest som Egon Olsen i Olsenbanden-filmene. Nå blir det et hyggelig gjensyn med begge disse "grand old men".

Chat Noir
Intet program med overføringer som tema kan unnvære den vanvittige farsen "Den spanske flue" med Øyvind Blunck og Henki Kolstad. Og selvfølgelig blir det Chat Noir-galla. Og som ikke det var nok: Det blir glimt fra Hålogaland teaters forestilling "Den fordømte nordlendingen", Gitarkameratene synger og det blir utvalgte godbiter fra pang-duoen Blunck og Schøyen.

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt, talkshow med Erik Bye og Dan Børge Akerø og gapskratt med Kvinner på randen, Blunck og Schøyen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),