Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. november 2003 kl 21.30 Faktor: Bare en katt

Alt for katten

Bodil Eikeset har viet hele sitt voksne liv til katter. Her sammen med Prinsessa. (Foto: Ørn Borgen)
Bodil Eikeset har viet hele sitt voksne liv til katter. Her sammen med Prinsessa. (Foto: Ørn Borgen)
Bodil Eikeset har viet hele sitt voksne liv til kampen for katten, som leder i Norsk Huskattforening og styremedlem i Dyrebeskyttelsen. Hun vandrer gatelangs og leter etter sultne katter, hun reiser land og strand rundt for å finne rømte katter, og hun sørger for å få dem sterilisert, kastrert og omplassert.

Også når folk i borettslag velger å mate herreløse katter stiller hun opp for å hjelpe dem. . Faktor har fulgt Bodil Eikesets arbeid i over et halvt år, og blir med henne når hun finner en skamfert perserkatt i Oslo, når en småbarnsmor må gi fra seg en liten kattunge, og når Bodil sammen med Dyrebeskyttelsen fanger en skadet katt som kanskje må avlives.

Men det er ikke bare katter Bodil Eikeset velger å hjelpe. I det halve året Faktor har fulgt henne, har hun bistått en 81 år gammel kvinne og hennes datter i Drammen som i alle år har matet katter i borettslaget. De har hatt mange katter gjennom årene, men dette året har det bare vært to. Nå har styret i borettslaget gått til rettssak mot de to kvinnene, og Eikeset støtter dem gjennom hele rettssaken.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse, og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskaper: Maria Konow Lund
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Hjemmeside