Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mai 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 22. mai kl 20.00
Svenske hjarte (5:20)

Elisabeth flytter

Forholdet mellom Elisabeth og Henrik er nå åpent for offentligheten, og Elisabeth har bestemt seg for å flytte ut av rekkehuset og inn i Henriks sommerhus. De nyforelskede skal feire jul sammen for første gang, og Torsten er både bitter og forbannet over avgjørelsen.

Hjemme hos Hellen og Börje er det full fart etter at de har tatt Olle hjem. Han sover minimalt om natten, og Börje er fortvilet over situasjonen de har satt seg selv i ved å ta barnet i hus.

Marianne er fortsatt forelsket i naboen Tomas, men etter hans avvisninger den siste tiden har hun mistet håpet om at det kan bli de to. Hun blir derfor svært overrasket over at han er så villig til å hjelpe til med juleforberedelsene, og at han plutselig ser ut til å ha forandret mening om henne.

Kristina er på frierføtter hun også. Hun innser at slaget om Henrik er tapt, og har i stedet fått øynene opp for kollegaen Hasse.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18