Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. desember 2010 kl 20.25 Julekonsert i Vang kirke

Julestemning fra Hedmarken


For andre år på rad kan prinsesse Märtha Louise ønske velkommen til en stemningsfull kveld i Vang kirke på Hamar. I år har hun fått med seg Harald Zwart som programleder, samt en rekke musikere av internasjonal klasse.

Harald Zwart har for alvor slått gjennom som internasjonal regissør etter braksuksessen med Karate Kid II i sommer. Nå har han tatt turen fra Hollywood til Hamar for å lede "Julekonsert i Vang kirke" sammen med prinsesse Märtha Louise. I år skal konserten for første gang også kringkastes i Nord-Amerika via PBS (Public Broadcasting Service) som når ut til over 100 millioner mennesker. Her kalles konserten "A Christmas Concert from Norway".

Stjernegalleri
Håkon og Mari Silje Samuelsen er primus motor bak denne konserten som arrangeres for syvende år på rad. Søskenparet er internasjonalt anerkjente musikere som spiller henholdsvis fiolin og cello.

Measha Brueggergosman er en canadisk sopran som mange sikkert kjenner igjen fra åpningsseremonien under OL i Vancouver i vinter. I kveldens konsert synger hun både alene og sammen med Collegium Vocale og med Trondheimsolistene, som nylig ble Grammynominert. Vi får også høre nydelige toner fra Didrik Solli-Tangen og fra Hamarjenta Siri Kval Ødegård.


Konsertprogram 2010
Produsert av: Dinamo Eyeworks
Produsent: Odd Arvid Strømstad
Prosjektsjef, NRK: Tone C. Rønning
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364