Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. juni 1999 kl 22.35 En gang tyv...

En gang tyv... (t)


NRK2 fredag 25. juni kl 22.35
En gang tyv...

Blodige hvitsnipp-forbrytere

Tre kunsttyver på tokt innevarsler ikke spesielt mye action. Men når regissør John Woo og den asiatiske superstjernen Chow Yun-Fat stikker hodene sammen, ender det nettopp i et blodbad.
Asiatisk action på sitt beste,altså, på hjemmekinoen i NRK2, når action-filmens Hitchcock, John Woo, står på plakaten med filmen \"En gang tyv\".
Enebarna Joe, Jim og Cherry trenet til å bli simple vinningsforbrytere har oppdaget at det ligger penger i kunsttyverier. Å stjele verdens mest berømte kunstverk fra Europas prestisjefylte museer og kunstsamlinger drives til en vitenskap av de to mennene og den ene kvinnen som utgjør forbryter-trioen. De tre lever sammen i Paris på en husbåt på Seinen, og er fryktet av museumsdirektører over hele Europa.

Det siste kuppet
Den ene av bandemedlemmene, Jim, er lidenskapelig opptatt av Cherry, som selvfølgelig er kjæreste med Joe, til tross for at han behandler henne dårlig.
Hun ønsker å hoppe av karussellen for å gifte seg og stifte familie. Men Joe, som hun ønsker å gifte seg med, vil gjennomføre et siste kupp før de slår seg til ro.
Forbrytertrioen får endelig et oppdrag fra en monsieur Le Bond i Nice. Oppdraget går ut på å stjele et obskurt maleri som er gjemt i et privat slott på den franske riviera. Belønningen som loves de tre kunsttyvene er selvsagt astronomisk.
Cherry får raskt en forutanelse om en katastrofe forut, men før hun får stoppet de to karene har Jim lagt av gårde på egen hånd. For å komme seg usett til slottet må han forsere en farlig og bratt fjellside. Joe følger raskt etter fordi de to alltid har jobbet i team. Dermed er toktet igang.

Blodbad
Maleriet er gjemt i en hemmelig vegg i vinkjelleren, voktet med laserstråler og andre sinnerike fallgruber. Vel ute av slottet med bildet blir de overfalt av mordere. Flere kollisjoner senere, forsvinner Joe. Det ingen av dem vet er at den onde Mr. Chow, som lærte dem forbrytelsens kunst, står bak oppdraget i det håp at forbryterne dør fremfor å oppnå en rik pensjonisttilværelse.
Jim og Sherry frykter at Joe er omkommet i en av de mange kollisjonene, og blir etterhvert gift med hverandre. Jim reduseres etterhvert til en simpel tyv nok en gang, på grunn av dårlig syn.
Men Joe er ikke død. Forkrøplet dukker han opp etter to år, med ett mål for øye: Å ta en grusom hevn over Mr. Chow.

Hva man enn måtte mene om handlingen borger instruktør John Woo for action av ypperste klasse. Ekstreme kampscener, utrolige stunts og blodig action har skaffet ham ry som action genrens mester.

NRK2 fredag kl 22.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Den asiatiske actionhelten, Chow Yun- Fat, spiller kunsttyven Joe i actionfilmen \"En gang tyv..\" som selvfølgelig ender i et blodbad på den franske riviera.

Originaltittel: Once a thief (asiatisk actionfilm)
Regissør: John Woo
Produsent: Linda Kuk og Terence Chang
I hovedrollene: Chow Yun-Fat, Leslie Cheung og Cherie Chung
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41