Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mars 2005 kl 09.45 VM skiskyting 2005: Sprint, menn

Nytt VM på NRK

Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike er klare for et nytt VM. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike er klare for et nytt VM. (Foto: Ole Kaland, NRK)
I dag braker det løs med nytt verdensmesterskap, denne gang i skiskyting. Norge har mange favoritter til medaljer, og NRK er selvfølgelig på plass for å sende fra begivenhetene.

Parhestene Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike befinner seg i kommentatorboksen, mens Dag Erik Pedersen og Ola Lunde er i målområdet og på stadion.

Verdensmesterskapet sendes fra østerrikske Hochfilzen, like over grensen fra Tyskland. Landsbyen ligger i nærheten av utforbyen Kitzbühel og knappe 10 mil fra Salzburg.

Mange øvelser
VM varer fra lørdag 5. mars til og med søndag 13. mars, og NRK sender fra alle distansene.

Det braker løs med sprint for kvinner og menn i dag. Deretter går det slag i slag med jaktstart søndag 6. mars. Normaldistansen 15 kilometer for kvinner sendes tirsdag 8. mars og 20 kilometer for menn onsdag 9. mars. De spennende stafettene for kvinner kommer fredag 11. mars, mens stafett for menn går lørdag 12. mars. Mesterskapet avsluttes med fellesstart for kvinner og menn søndag 13. mars.

I år er det også en helt ny øvelse på VM-programmet, mixed stafett med to kvinner og to menn per lag. Men denne siste VM-øvelsen sendes i forbindelse med verdenscupfinalene den 20. mars i Khanty Mansiysk i Sibir.

Favoritter
Norge har som alltid mange favoritter til medalje og den største er nok Ole Einar Bjørndalen, som kan gjøre det skarpt på alle distanser om formen er på plass.

I tillegg skal Frode Andresen, Lars Berger, Egil Gjelland, Stian Eckhoff og Halvard Hanevold gå for mennene, mens Liv Grete Skjelbreid Poirée, Linda Tjørhom, Gro Marit Istad Kristiansen, Tora Berger, Ann Kristin Flatland og Liv Kjersti Eikeland forsvare Norges farger på damesiden.

Egenprodusert sending fra NRK Sport
Kommentatorer: Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike
Reportere: Dag Erik Pedersen og Ola Lunde
Prosjektleder:
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer