Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. mai 2012 kl 21.30 Borgen

Maktspill i Borgen


Etter Bjørn Marrotts exit har Troels Höxtenhaven blitt ny formann, og det tar ikke lang tid før han utnytter posisjonen sin.

I kveldens episode blir et dansk skip kapret utenfor Somalias kyst. Höxtenhaven benytter sjansen til å stjele rampelyset fra statsminister Birgitte Nyborg.

Det har imidlertid dukket opp noen uheldige bilder av Höxenhaven i Ekspress-redaksjonen. Laugesen vil bruke dem mot Höxenhaven, men Katrine er skeptisk. Samtidig henger Birgittes privatliv i en tynn tråd.

Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900