Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mars 2004 kl 19.55 Institusjonen

Dødsfall på institusjonen

Tom André vil veldig gjerne spille trommer med dansebandet Can Dance. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Tom André vil veldig gjerne spille trommer med dansebandet Can Dance. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
På Gjestad er det ingen uvanlig hendelse at beboere ved sykehjemmet dør. I kveldens episode får vi et innblikk i hvordan dette påvirker både ansatte og brukere. I tillegg blir vi med når en pasient fra rehabiliteringen forsøker å returnere til arbeidslivet.

Det er avdelingssykepleier Eva som får det tunge ansvaret for å se til at ting går skikkelig og verdig for seg når alt det praktiske skal ordnes etter at en beboer har gått bort. Pårørende skal varsles og ansatte og beboere må få beskjed. I dette tilfellet blir det ekstra vanskelig siden den avdøde hadde et nært forhold til flere av de andre på avdelingen.

Retur til arbeidslivet
Knut Ivar (51) ble rammet av slag og hjerteinfarkt. Den tidligere billakkereren måtte gi opp jobben, og har siden vært delvis pleietrengende. Han ønsker å returnere til arbeidslivet, og ergoterapeuten Lisbeth hjelper ham i prosessen.

Nå har Knut Ivar fått en sjanse hos bedriften Ullensaker Industri, og Knut Ivar skal møte dem for å diskutere det praktiske.

Dansegalla
De fire i bofellesskapet gleder seg stort til kvelden. Da er det nemlig en stor dansegalla i Leto-hallen, og flere av deres favorittband skal opptre. Tom André har spilt trommer i mange år, og hans store drøm er å få lov til å spille litt sammen med gruppen Can Dance.

Om serien
Det eksisterer ingen korrekt fremstilling av hvordan en institusjon er, for historiene og skjebnene er like forskjellige som menneskene som skjuler seg bak dem. Denne programserien forsøker likevel å gi et representativt inntrykk av hvordan dagliglivet i en liten bit av Helse-Norge arter seg. Vi møter pleiere, pasienter på medisinsk rehabilitering, eldre beboere på sykehjem og mennesker som får oppfølging i spesialtilpassede boenheter.

Innkjøpt dokumentarserie. Produsert av Indie Film i samarbeid med Dinamo Story.
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 03 98 41 (92 01 55 79)