Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. desember 1998 kl 21.05 Skatten

Skatten (t)


NRK2 søndag 27. desember kl 21.05
Komedietimen: Skatten

Jakten på sjørøverskatten

En forretningsmann på randen av konkurs og en tvilsom antikvitetshandler jakter begge på en skatt som skal befinne seg på Santa Maria. \"Skatten\" er den første av en serie underholdende fjernsynsfilmer som sendes på NRK2 under fellestittelen Komedietimen.
John Croft (Neil Morrissey) sitter i gjeld til langt oppover ørene da han tilfeldigvis finner en gammel skinnpung som noen tydeligvis har forsøkt å gjemme i sommerhuset hans ved kysten. Den inneholder et gammelt pergamentpapir. Han fester seg ikke spesielt ved det, og lar datteren Nina (Harper Page Marshall) få det til tegnepapir. Skinnpungen stapper han i lomma.
Under et møte med banksjefen like etter får John vite at han bare har to uker på seg til å betale det han skylder. Hvis ikke vil banken overta huset hans. Men han befinner seg på konkursens rand og har ikke en gang penger til å betale for underholdningen på sin datters bursdag. For å tenke gjennom situasjonen stikker John innom den lokale puben. Der treffer han Roland Blood (Jim Carter), som handler med maritime antikviteter.

Skattekartet
Da John viser ham skinnpungen, skjønner Roland med det samme hva det er. Han forteller John at et kart i skinnpungen vil lede ham til en nedgravd skatt. Etter å ha fått vite dette, tar han tilbake papiret som han i uvitenhet hadde latt datteren få. Han bestemmer seg for å lete etter den forsvunne skatten på Santa Maria helt alene. Men Roland Blood, som har brukt 20 år av sitt liv på å oppspore skatten på Santa Maria, har ikke til hensikt å gi opp så lett.
Neil Morrissey om John Croft
- John Croft er en mann som stoler på at hellet vil stå den kjekke bi. Hardt arbeid er ikke hans stil. Derfor har han da også klart å pådra seg en helt uhåndterlig gjeld, forklarer Neil Morrissey som spiller John Croft.
- Han er sikker på at han en dag vil innkassere det store vinnerloddet. John Croft er opplagt en elendig forretningsmann. Han har vært involvert i en rekke prosjekter, alt fra veteranbiler til batteridrevne sykler. Uten å lykkes, sier Neil Morrissey.
NRK2 søndag kl 21.05

Bilde
John Croft spilles av Neil Morrissey.

Britisk fjernsynsfilm
Originaltittel: The Chest
Manus: Peter Morgan etter en historie av Daniel Peacock
Regi: Suri Krishnamma
I rollene: Neil Morrissey, Jim Carter m.fl.

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41