Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. mars 2000 kl 21.05 Head Above Water

Head Above Water (t)

NRK2 søndag 5. mars kl 21.05
Head above Water

\"Hodet over vannet\" på amerikansk

En håndfull mennesker befinner seg alene på en øy - en uskyldig kvinne, hennes sjalu ektemann, hennes hemmelige beundrer og hennes forhenværende elsker. Når sistnevnte dør i kvinnens seng, er intrigen et faktum. \"Head above Water\" er amerikanernes kopi av Nils Gaups thrillerfarse \"Hodet over vannet\".

Vi befinner oss på en idyllisk øy ved kysten. George (Harvey Keitel), en respektert dommer, og hans unge, vakre kone Nathalie (Cameron Diaz) tilbringer ferien på det isolerte familielandstedet ved sjøen. De er alene, bortsett fra Nathalies barndomsvenn Lance (Craig Sheffer), en skulptør som bor i en enkel hytte bortenfor, og som fungerer som vaktmester på øya.
En kveld når George og Lance er ute og fisker, blir Nathalie overrasket av sin ekskjæreste Kent (Billy Zane). Han kommer til Nathalie for å søke trøst etter at hans kone forlot ham, og utover kvelden blir han temmelig beruset. Nathalie avviser Kents tilnærmelser, men lar ham overnatte, og hun våkner opp neste morgen på sofaen i stuen.
Når hun ser ektemannen komme tilbake fra fisketuren, styrter hun inn på soverommet og finner Kent naken og død på sengen. Nathalie får panikk, ikke minst med tanke på sin sjalu ektemann. Hun gjemmer liket i kjelleren og fjerner alle spor etter besøket.
Kents død er et mysterium, og etter hvert mistenker alle hverandre. Hvordan døde Kent? Helte George gift i vodkaen som han visste Kent ville drikke? Er det Lances tiltrekning av Nathalie som har fått så fatale konsekvenser?

Tro kopi
Jim Wilson, som har produsert blant annet suksessene \"Danser med ulver\" og \"Bodyguard\", debuterer som regissør med \"Head above Water\". Både handling, setting og utvikling er nesten identisk med Nils Gaups versjon \"Hodet over vannet\" fra 1993.
John M. Jacobsen som produserte \"Hodet over vannet\", er koprodusent i \"Head above Water\". Jacobsen produserte også \"Veiviseren\" (1987), en innsats han ble nominert til Oscar for.


NRK2 søndag kl 21.05

Billedtekster
Cameron Diaz og Harvey Keitel har hovedrollene I \"Head above Water\"
(2 motiver med samme tekst)

Film - innkjøpt
Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Head above Water
Regi: Jim Wilson
I rollene: Harvey Keitel, Cameron Diaz, Craig Sheffer, Billy Zane
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36