Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. mai 2012 kl 19.45 60 år med dronning Elizabeth

Modernisering av monarkiet


Andre del av BBC-serien om dronning Elizabeths liv og konstitusjonelle virke ser på hvordan dronningen har modernisert monarkiet gjennom de 60 årene hun har sittet på tronen.

BBC-journalisten Andrew Marr tar for seg utviklingen fra da dronningen i 1958 avskaffet presentasjonsseremonien for unge overklassejenter, til det moderne bryllupet til prins William og Catherine Elizabeth Middleton i 2011. Prins William og prins Harry snakker om bestemorens innflytelse på den store dagen, inkludert deres valg av uniformer.

Programmet tar også for seg monarkiets utfordringer, som da tronarvingen prins Charles ble separert fra prinsesse Diana i 1992, og hvordan dronning Elizabeth responderte på dette.

Om serien:
Dronning Elizabeth II har sittet på tronen i 60 år, og som første monark i moderne tid feirer hun diamantjubileum. En rekke nøkkelpersoner forteller om hennes liv og konstitusjonelle rolle i denne BBC-serien.

Serien byr på eksklusive intervjuer med medlemmer av den britiske kongefamilien, blant andre prins William og prins Harry, prinsesse Anne, prinsesse Beatrice og Eugenie. Statsoverhoder og politikere som statsminister David Cameron, Tony Blair og president Obama bidrar også til å belyse dronning Elizabeths rolle og innflytelse.

Britisk dokumtarserie i tre deler (2012)
Originaltittel: The Diamond Queen
Produsert av BBC
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 98820309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900