Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. november 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Siste buss til Woodstock

Mord og lidenskap

Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Mrs Jarman (Fabia Drake) kan du møte i kveldens krim,
Betjent Lewis (Kevin Whatley) og Mrs Jarman (Fabia Drake) kan du møte i kveldens krim, "Inspektør Morse: Siste buss til Woodstock" (Foto: Carlton International)
Et komplisert nett av skjult lidenskap og korrupsjon er det inspektør Morse må gi seg i kast med når han etterforsker drapet på en ung sekretær. Sammen med betjent Lewis blir han ledet av et mystisk spor til forsikringselskapet kvinnen var ansatt i.

Det forslåtte liket av en ung kvinne blir funnet på en parkeringsplass utenfor en pub. Det er kjæresten til offeret som finner henne. I vesken hennes ligger en tom konvolutt med en kryptisk beskjed som gjør saken vanskelig å løse for insektør Morse og betjent Lewis.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. Sammen utfyller de hverandre.

Populær
Historiene om inspektør Morse har blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant annet Anthony Minghella, som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle (Trainspotting).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: Last Bus to Woodstock
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Holly Aird og Fabia Drake
Regi: Edward Bennett
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23047853