Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. september 2003 kl 18.30 Newton

Newton på Island


"Newton" starter høstsesongen med en tur til Island, øylandet som ligger der jordplaten til Europa og jordplaten til Amerika stanger mot hverandre. Og det blir det jordskjelv av!

Unni besøker vulkaner, varme kilder og vannsprutende geysirer sammen med geolog Reidar Trønnes. Jordskorpa under Island varierer i tykkelse fra 15 km til 40 km. Under jordskorpa finnes det høy temperatur og glødende jordmasser. På Island slår jordskorpa sprekker, og man finner månelandskap, aktive vulkaner og varme kilder noe som gjør øya til et spennende land å besøke og et spennende land å bo i.

Ellers starter Newton denne høsten en ny serie hvor du får se hva man kan finne i fjæra. Du får møte en fisk som både skifter farge og kjønn!

Det blir også brevkasse og konkurranse.

Om "Newton"
Newton er et populærvitenskapelig program for barn og unge som hver uke samler over 500.000 seere. Newton lages på Tyholt i Trondheim, og programleder er Unni Eikeseth.

Redaksjonen får store mengder e-post og brev og sms. En del er svar på konkurransen, men mye er spørsmål og tips fra en meget aktiv seerskare.


Produsert av Program RIKS, Trondheim for NRK1
Programleder: Unni Eikeseth
Prosjektleder: Sigrid Gjellan sigrid.gjellan@nrk.no
Presse: Erik Bull , tlf 99599760