Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. desember 1999 kl 23.15 Nikolaikirken

Nikolaikirken (t)

NRK1 torsdag 2. desember kl 23.15
Nikolaikirken (3:3)

Oppstand i Leipzig mot DDR- regimet

Den 3-delte tyske serien om en Leipzigfamilies problematiske liv kort tid før DDR går i oppløsning, får sin avslutning i kveld.
Det dreier seg om tv-versjonen av Erich Loests suksessroman fra 1995, Nikolaikirche. Dramaets handling er lagt til de to siste årene før murens endelige fall, det vil si fra 1987 til høsten 1989.
I begivenhetenes sentrum står familien Bacher. Politioffiseren og familiepatriarken Albert Bacher er nylig død. Hans kone, Marianne, har lenge forsøkt å holde fast på de gamle DDR-idealer, mens datteren Astrid Protter sørger over faren og finner seg dårlig til rette som arkitekt på byplankontoret i Leipzig. Hun er gift med ingeniør Harald Protter, i et ekteskap som påvirkes av den krisetid de lever i, og som derfor får sine spesielle problemer.
Datteren Silke er i opposisjon til foreldrene og fjerner seg stadig mer fra dem. Astrids bror Alexander Bacher sitter i en ledende stilling i den statlige sikkerhetstjenesten.
De som husker nyhetsrapportene fra opptøyer i Leipzig i oktober 1989, vil nikke gjenkjennende til deler av tv-dramaet. Mange av opptakene er da også gjort i det lokale miljøet i Leipzig.
Både forfatteren Erich Loest og regissøren Frank Beyer var kritiske til det gamle DDR-regimet. Loest måtte i 1981 ta konsekvensene av sin opposisjonelle virksomhet og forlate landet.
Flere av Tysklands dyktigste skuespillere er med. Blant dem: Barbara Auer, Ulrich Matthes, Annemone Haase-Wolf, G. Naumann, Daniel Minetti og Julia Braun.

NRK1 torsdag kl 23.15

Tysk dramaserie
Forfatter: Erich Loest. Regissør: Frank Beyer
Originaltittel: Nikolaikirche
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: tlf 23 04 78 46