Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. april 2000 kl 20.30 Carola synger Lina Sandell

Carola synger Lina Sandell (t)


Påsken 2000

NRK1 1. påskedag søndag 23.april kl 20.30
Carola

Carola i Sundsvall

I kveld presenterer NRK1 en konsert med Carola der hun fremfører sitt repertoar med Lina Sandells salmer, salmer artisten har et inderlig forhold til. Konserten, som er arrangert av norske Iver Kleive, er et opptak fra Sundsvall.

- Folk forbinder meg kanskje ikke så mye med smerte, men hvert eneste ord jeg synger er sant. Om folk bare visste, sier Carola.

Carolas forhold til den smålandske salmeforfatteren Lina Sandell og hennes vemodige tekster er inderlig. \"Blott en dag, ett ögonblick i sander. Herrens nåd var morgon ny. Bred dina vingar, o Jesus över mig\". Lina Sandells viser er fylt med håpefulle ord, samtidig som de erkjenner at livet kan være vanskelig.

- Lina Sandell levde et ganske stormfullt liv. Hun mistet et barn, og hennes ekteskap var ingen dans på roser. Men likevel gav hun Gud æren for det gode som hendte. Sandell var modig, hun er et forbilde for meg, sier Carola.

Lina Sandells salmer har Carola sunget lenge. Albumet \"Blott en dag\" som hun slapp for et par år siden, har solgt i over 80.000 eksemplarer, og hennes Sandell-turneer i Norge og Sverige har dratt et stort publikum. Noe av grunnen mener Carola ligger i at tekstene berører enkeltmennesket sterkt.

- For meg sier tekstene at Guds omsorg er som en mors kjærlighet - en kjærlighet som man umotivert bare kan ta til seg. Jeg er stolt over å få bære dem fram, sier Carola.

NRK11. påskedag søndag kl 20.30

Bilde (elektronisk på pressetjenestens web- sider)
Carola synger Lina Sandells salmer. (Foto: SVT)

SVT- produksjon
Faktaavdelingen NRK
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18
1