Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. februar 2011 kl 20.15 Anne & Ronny møter 8 med vilje

Helten i hjertet av Afrika


Anne og Ronny reiser til Øst-Kongo og får sterke opplevelser i møtet med en av verdens mest uoversiktlige og farlige krigssoner.

Dagene med Afrikas kanskje best kjente lege, Dr. Dennis Mukwege, blir et inspirerende møte med 100 prosent dedikasjon. Dr. Mukwege har grunnlagt, og driver i dag, den anerkjente Panzi-klinikken. Han har gitt medisinsk behandling til over 20.000 kvinner som er påført skader etter grov seksuell mishandling i løpet av et drøyt tiår med harde krigshandlinger i Kongo.

Gir kvinnene en stemme
Mukwege jobber 14-16 timer hver dag, men får seg ikke til å hvile. Pågangen av hjelpetrengende er for stor. Kongolesiske kvinner og deres lidelser har vært glemt av verdenssamfunnet. De har lidd i stillhet, i skam. Dr. Mukwege har - i tillegg til medisinsk hjelp - gitt dem en stemme, også internasjonalt.

Dr. Mukwege arbeider døgnet rundt med en enestående ro, humor og varme. Samtidig er han kanskje kontinentets villeste og mest hensynsløse sjåfør. Det mener i hvert fall Anne.

Om serien
Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning. Duoen følger åtte personer som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær. Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.

Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur.

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900, info@nrk.no