Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. juni 2000 kl 19.30 Cityfolk: Hamburg 2000

Cityfolk: Hamburg 2000 (t)

NRK2 torsdag 29.juni kl 19.30
City folk: Hamburg 2000 (1:6)

Storbyportretter fra Europa

I serien \"City folk\" blir vi seks uker framover kjent med tre ulike mennesker i forskjellige europeiske byer. I denne første episoden skal vi til Hamburg i Tyskland. Der skal vi møte en skilt mann som lever av å åpne andres pengeskap, en småbarnsmor som til slutt ikke orket mer av alle forpliktelser og ble uteligger, og en ung kvinne som er utgiver av et tysk-tyrkisk trendmagasin.

Annemarie Knapp har opplevd store svingninger i sitt liv. Etter mange tunge år med forpliktelser overfor bank og barn og personlige problemer, orket hun ikke mer. Hun sa farvel til barna og det vanlige livet, og ble uteligger. I en lang periode følte hun sterkt sinne overfor storsamfunnet, og var i sterk opposisjon til forventningene til det som kan kalles \"en god borger\". Nå har hun overvunnet sin livskrise og lever igjen sammen med sine barn. Økonomien er fortsatt dårlig, og hun lever av å hjelpe andre som fremdeles bor på gaten i Hamburg.

Hans Günther Haufe er en fraskilt mann og lever av å åpne andres pengeskap. Han mener selv at han er en mann som er åpen for å prøve det meste.

Til sist møter vi en ung fremadstormende kvinne som ikke helt vet om hun er tysk eller tyrkisk. Kanskje føler hun seg mest tyrkisk. Hennes minoritetsgruppe av tyske tyrkere er i hvert fall så stor at den utgjør et attraktivt marked for dem som vil satse. Det tør Tanja Zeran. Hun jobber hardt for å bygge opp et eget trend- og motemagasin for andre unge som lever i skjæringspunktet mellom tyrkisk og nord-europeisk kultur.

NRK2 torsdag kl 19.30

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83