Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. april 2003 kl 17.30 Styrk mobil - et livssynsportrett

Ser døden i hvitøyet

Livssynsportrett av basehoppar Terje Halvorsen i
Livssynsportrett av basehoppar Terje Halvorsen i "Styrk mobil" i kveld på NRK1. (Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen)
-Jeg elsker å hoppe! Ofte er det bare ett sekund mellom døden og meg, og dette gir meg skikkelig kick! En tapt barndom gjør at jeg må leve kraftig som voksen. Jeg er aldri redd når jeg kaster meg utfor stup, men lurer på hva som venter i døden, sier basehopper Terje Halvorsen (35).

Terje Halvorsen er ikke som andre finansfolk. På dagtid formidler han lån gjennom Elcon Finans i Oslo. På fritiden kaster han seg ut fra en bygning eller et fjell, for å få en forsmak på evigheten.

Saktekino
-Tiden står stille fra jeg springer ut fra en fjelltopp til jeg løser ut fallskjermen. Kanskje går det bare 2-3 sekunder, men det er akkurat som en evighet. Plutselig går tiden sakte, sakte, sakte - som om jeg skulle ha levd en hel uke på de få sekundene.

Terje Halvorsen bor i Oslo og har hoppet fallskjerm i årevis. Nå er han blant de mest erfarne basehopperne i Norge, og i "Styrk mobil" i kveld tar han oss med til Sollihøgda for å hoppe. Styrk henger på som best han kan, men kan neppe kalles en stor idrettsmann der han kaver seg gjennom snøen etter Terje mot toppen.

Tøff oppvekst
-Livet er skjørt, livet er en gave, livet må leves her og nå. Vi kan ikke bare dingle med, men kjenne at vi lever, sier Terje.

Terje sier han har mye å ta igjen etter en tøff oppvekst. Far drakk og mor forsømte seg, og Terje fikk ikke lov til å være barn. Derfor er han veldig opptatt av å følge opp egne barn, og kanskje er det derfor han selv nå lever så intenst. -Jeg må kjenne at jeg lever, og hoppingen er perfekt i så måte, sier Terje som får påfyll av energi og krefter ved hjelp av hoppingen.

Vannet gikk
Terje har avtale med samboeren Gry Estensen om at han sender tekstmelding hver gang han har hoppet, og regelen er at hun også skal vite det før han hopper.

Da "Styrk mobil" fulgte Terje mot hoppet på Sollihøgda ved Oslo, satt Gry hjemme og var høygravid. Men terminen satte ingen stopper for Terje. SMSen fra Gry etter landing overrasket i alle fall Styrk: "Vannet gått! Langt unna?!"

-Terje var kald som en fisk. Han ventet ved bilen for å vise meg tekstmeldingen, og deretter drakk han rolig opp solbærtoddien før han sette kursen hjemover til Gry og ventende fødsel, sier programleder Styrk Fjærtoft Trondsen.

Om serien
Nesten 40 gjester besøkte "Styrk live" på NRK1 og NRK2 sist høst. Nå dukker noen av dem opp igjen i den nye vårserien med livssynsportretter, "Styrk mobil". I løpet av sesongen møter vi seks halvgale mennesker og en ikke helt god programleder, Styrk Fjærtoft Trondsen (33) med sin Mini- og mobiltelefondille.

På gjestelisten i "Styrk mobil" utover våren finner vi i tillegg til Sissel Tvedte mirakelmannen Svein-Magne Pedersen, basehopperen Terje Halvorsen, bifile Richard Bruvoll jr., helvetesmannen Leiv Koksvik og en ung, foreløpig ukjent gjest.

Egenprodusert livssynprogram
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Pressekontakt Anna-Marie Normann