Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. desember 2003 kl 21.20 Den tredje vakten

Forsømmelse i tjenesten?

Monte
Monte "Doc" Parker (Michael Beach) i "Den tredje vakten". (Foto: Warner Bros.)
Doc må svi for at han betrodde seg til en venn om en feilvurdering han gjorde i jobben.

Å jobbe i et ambulanseteam i verdensmetropolen New York er selvsagt både tungt og tøft. Doc må takle tragedier og stadig strekke seg langt for å redde mennesker i nød. Som da han dumpet opp i et skuddrama der en familiefar skjøt sine to sønner. Senere viste det seg at Doc hadde feilbehandlet den ene av dem, og den unge tenåringsgutten ble lam fra livet og ned. Nå risikerer Doc å bli straffet for forsømmelse i tjenesten.

Forrådt
Doc føler seg forrådt av vennen og etterforskeren Jerry Mankowitz. Sistnevnte fikk Doc til å betro seg til ham om forskjellige forhold i tjenesteforsømmelsessaken, som nå skal opp.

Da er det at Doc igjen får en sjanse å vise hva han duger til ute i felten. En eldre kvinne står fastfrosset i isen og må reddes. Da han redder henne, innser Doc at uansett er arbeidet han gjør verdt den forestående kampen han må føre i rettssalen.

Om "Den tredje vakten"
I det intense actiondramaet fra New York følger vi en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet. De har ingen normal arbeidsdag – fra klokken 15.00 til langt på natt jobber den tredje vakten utrettelig for å redde menneskeliv.

Monte "Doc" Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og de har en liten sønn sammen. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Dohertys partner er den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

For Faith Yokas er det å være Maurice "Bosco" Boscorellis partner vanskeligere enn å takle mann og to barn. De to politifolkene krangler til stadighet, men vet også at de kan stole uforbeholdent på hverandre. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John "Sully" Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket.

Sully prøver stadig å lære sin unge partner Ty Davis (Coby Bell), at å være politimann betyr ikke bare å fange skurker, men også å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch (year 3)
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs sider 
  • Diverse