Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. januar 2002 kl 19.30 Migrapolis

Verden i Norge

I Migrapolis i dag holder vi oss geografisk i Norge, men likevel reiser vi til USA, Vietnam og
Irland. Bli med på karaokeparty med Tam og hans venner, westernridning med Chelliah og lær å tappe stout på irsk pub med Karyn.


Thu-Suong Duong har tatt førerkort og vil gjerne feire dette med et karaokeparty sammen med vennene sine. Først reiser hun til ”Lille Saigon” et kjært kallenavn på området rundt Torggata i Oslo.Her kan hun handle vietnamesiske matvarer, klær og karaokeplater. Ekspeditørene er også vietnamesiske selvfølgelig.

Vel hjemme på Strømmen har hun besøk av tre vietnamesiske vennepar, og de synger karaoke sammen.Thuo-Suong som har vært gift med Mo Le Van i 29 år, synger duett og minnes det første stevnemøtet. - Vi som er eldre er mest inne for å holde varmen om vinteren og minnes hjemlandet, sier Mo

Reporter Than-Tam Ngo blir med på allsangen som varer til langt på natt

Vill vest på Årnes
I dansestudio på Årnes er det kurs i amerikansk westerndans som Katherine Strand Hammond er instruktør for. Ved siden av kurs i dans, driver hun med western horseriding med quarthester som ekte cowboyer bruker. - Jeg har alltid vært interessert i amerikansk historie og kultur , forteller Katherine.

Reporter Chelliah Rajan, som aldri har sittet på en hest, får sin første ridetur og blir cowboy for en dag.

Irland, et steinkast fra Oslo Rådhus
Rett ved rådhuset i Oslo ligger en pub med ekte irsk atmosfære. Reporter Karyn Bennett-Lund lærer å tappe stout på irsk vis. Ølet skal være mørkt og lunkent og med passe mengde skum.
I tillegg er det fish & chips og dartspill, sverddans og irsk musikk. -Det er viktig med atmosfære på puben, sier en stamgjest.

I mer enn 5 år har de hatt ”open session” på tirsdag kveld. Her kommer entusiaster sammen
og spiller på fele, fløyte og til og med skjeer.


Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Tahsin Candas
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 ()