Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. mai 2002 kl 20.25 Dansegalla i Vallhall

Tande-P og dansebandene

Tande-P er programleder i Vallhall. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Tande-P er programleder i Vallhall. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I oktober huset Vallhall en gedigen dansefest, og det var den første dansegallaen i hovedstaden på lang tid. Over 3.500 danseglade tok turen til festen, og hva de fikk servert, kan du se på NRK1 i kveld.

Dansegallaen i Vallhall er en stor samlig der norske og svenske danseband knytter vennskapsbånd. NRKs egen dansebandgeneral Tande-P er konferansier. I spissen står de to dansebanddronningene Jenny Jenssen og Lotta Engberg. I tillegg til damene og deres band er også storsjarmørene fra Sverige, Vikingarna på plass. Også Sten & Stanley og Norges gamle pophelt Stein Ingebrigtsen spiller opp til dans. De vil nok få det til å rykke i dansefoten til noen og enhver i løpet av denne timen med dansemusikk.

Gode artister
Jenny Jenssen og Septimus er av de mest populære og ettertraktede artister i sin genre her til lands. Jenny er utropt til landets dansebanddronning, og har Septimus trygt i ryggen. Hun fremfører alle sine låter på klingende nordlandsdialekt, og låtene spilles flittig både på Norsktoppen og i programmet ”På dansefot”.

Sveriges ”dronning ” Lotta Engberg har akkurat gjestet NRK med en opptreden i programmet ”Retro”, og nå får vi se henne i sitt rette element når hun fremfører dansebandmusikk fra scenen i Vallhall. Engberg tok sine første musikalske steg i karrieren med pianoleksjoner som 6-åring. Hun begynte for alvor sin sangkarriere som vokalist i Anders Engbergs i –89, siden sammen med Stefan Borch og nå i sitt eget band Lotta Engbergs orkester. Lotta har hatt mange hits gjennom tidene, og er et kjent navn på Svensktoppen. Til sammen har hun gitt ut 18 album.

Vikingarna har vært i dansebandindustrien så lenge de fleste kan huske. Ledet av en silkemyk og sjarmerende Christer Sjøgren, har de skaffet seg horder av fans her til lands.

Stein Ingebrigtsen er kanskje mest kjent i dag for å være faren til A1-pophelt Christian. Men for noen tiår siden var han selv en av landets mest populære pophelter, og vi får nok høre både fra hans gamle og nye repertoar i løpet av dansegallaen fra Vallhall.

Svenske Sten & Stanley er 40-års jubilanter i år, men de har den samme spillegleden som de alltid har hatt. Også dette bandet er gjengangere på Svensktoppen, og de har svensk rekord i plateutgivelser med hele 42 på samvittigheten. Mye heder og priser er det også blitt gjennom årene, og det er alltid en glede for danseglade når Sten & Stanley spiller opp til dans.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Tande-P er programleder i Vallhall. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Jenny Jenssen og Septimus spiller til dans. (Foto: NAMA)
3. Sten & Stanley feirer 40-års jubileum i år. (Foto: NAMAB)
4. Stein Ingebrigtsen er tilbake på scenen med nye låter og suksess. (Foto: NAMA)