Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. august 2003 kl 19.55 Sydenliv

Til tannlegen

Siri har tannlegeskrekk, men i dag skal hun prøve tannlegen på Gran Canaria. (Foto: Storyteller)
Siri har tannlegeskrekk, men i dag skal hun prøve tannlegen på Gran Canaria. (Foto: Storyteller)
Siri har tannlegeskrekk, men i dag skal hun få undersøkt tennene sine for første gang på åtte år. Det er en temmleig spent dame som har valgt å sette seg i tannlegestolen utenfor hjemlandet.

Kanskje blir det en positiv opplevelse for henne, eller blir tannlegeskrekken bare verre?

Tore skal prøve å selge timeshare-leiligheter fem dager på rad for å få "Five-Star-bonus". Han har klart tre, og i dag skal han prøve å få inn sitt fjerde salg på rad. Kona Britt-Lise prøver å slappe av etter legens ordre, ettersom formen fortsatt ikke er helt på topp. Men samtidig har hun tatt på seg jobben som barnevakt.

Kjell er nervøs når Randi vil prøve å gå fjellturen til den norske Palmelunden for første gang etter at hun ble kneoperert.

Stena og Mona får en etterlengtet fridag når de stenger restauranten for å feire bryllupsdagen sin.

Om "Sydenliv"
På sydspissen av Gran Canaria finner vi en av de største konsentrasjonene av nordmenn i hele verden. Gjennom 10 episoder følger vi hverdagslivet til noen av dem som har slått seg ned på den spanske øya. Vi møter ni ulike personer.

Kjell er fra Drammen, er åtti år og drar til Arguineguin hver vinter. Han er visepresident i pensjonistklubben Den norske klubben og holder seg aktiv med blant annet å arrangere boccia hver uke.

Mona, Stena og Terje er fra Haugesund og har nettopp flyttet til Gran Canaria. De vil prøve å åpne restaurant, men det er ikke så enkelt som de hadde trodd.

Toya kom til Gran Canaria sammen med moren og faren sin for to år siden. Hun går på videregående på den norske skolen. På fritiden er hun danseinstruktør og synger karaoke.

Hans Kristian har jobbet som diakon i den norske sjømannskirken i fem år. Han kjører stor motorsykkel og prøver å hjelpe nordmenn som har problemer.

Britt-Lise og ektemannen Tore husker vi kanskje fra NRK-serien "Campingliv". Britt-Lise har tidligere bodd 17 år på Gran Canaria. Nå er hun tilbake, og hun skal jobbe som guide og prøve seg som mannekeng. Tore har tenkt å prøve seg som timeshare-selger.

Siri er fra Stavanger og har en stoffskiftesykdom. Hun skal bo hele vinteren i Puerto Rico, og håper at klimaet og fysisk trening vil gjøre henne bedre.


NRK Underholdning
Produsert av Storyteller ved Rune Obrestad og Erlend Øyen
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 99 18/90 18 36 10