Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. april 2013 kl 20.15 Folk: Arne og damene

Se, der danser bestemor!


Koreografen Arne Fagerholt mener det er på tide at husmødrenes generasjon kommer ut i lyset. Han setter opp en danseforestilling med godt voksne damer som aldri har stått på en scene. Damene synes det er artig, men tør de danse i undertøyet?

I kveldens Folk-dokumentar møter vi noen modige mennesker. Ikke i klippeveggen, men på scenekanten!

Koreografen Arne Fagerholt har flyttet tilbake til Trøndelag og hjembygda Orkdal. Der vil han få godt voksne damer - bestemødre og oldemødre – med på et danseshow. Han kaller prosjektet Patina, for det dreier seg jo om alderens skjønnhet. Damene finner han på Seniordansen i bygda. Den yngste som melder seg på er "bare" 70 - den eldste er 87!

Barnestjerne
Det er en koreograf med solid bakgrunn damene får. Arne Fagerholt, i dag medlem av Kulturrådet, startet som barnestjerne. Etter utdannelse ved Statens balletthøyskole ble han en av landets mest profilerte dansere, siden koreograf. Fram til 2010 var han sjef for danseteateret Carte Blanche. Nå er han tilbake der han startet - og savner ikke livet som stjernedanser.

Vi følger Arne og damene fra Patina-prosjektet starter høsten 2011 til forestillinga har premiere ett år etter. To av dem som på denne måten debuterer i godt voksen alder, er søstrene Anni Brækkan og Gunnhild Volden, begge født og oppvokst i Orkdal. Som alle de andre spør de seg selv hva slags forestilling dette kan bli.

Det viser seg etter hvert at det er ikke bare sambygdinger som skal se på dem. De skal opptre på Trøndelag Teater også. Kan noen ha glede av å se "gamle kjerringer" danse på scenen?

Produsert av NRK Trøndelag
Programansvarlig Tore Rosshaug
Prosjektleder Henning Skjæret 7388 1200
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900