Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 1. oktober 2010 kl 21.30 Film: Seducing Dr. Lewis

Forføringens kunst

Den unge dr. Lewis (David Boutin) kan redde dem alle. (Foto: Future Film)
Den unge dr. Lewis (David Boutin) kan redde dem alle. (Foto: Future Film)
Jean-François Pouliots debutfilm er et sjarmerende og morsomt eventyr, og samtidig en intelligent meditasjon over sannhet og løgn. Den sjarmerende komedien foregår i et rufsete fiskevær i St. Marie-La-Mauderne, en liten fiskerlandsby som er truet av fraflytting.

I en årrekke har innbyggerne stått i kø for den ukentlige sosialstøtten, mens de har mimret om de gode, gamle dager. Da det var mye fisk i havet, fiskerne var stolte og livet så inderlig mye bedre. Så tennes det et håp. Et firma ønsker å bygge en fabrikk på øya. Men på en betingelse - at de har en fastlege der.

Forførende bedrag
Det hele ser ganske så svart ut helt til en ung lege i Montreal har et trafikkuhell og plutselig befinner seg om bord på en båt til den fjerntliggende landsbyen. Men hvordan skal innbyggerne klare å overbevise den unge, vakre og urbane Dr. Lewis om å bli på dette triste og grimme stedet?

Det viser seg fort at svaret ligger i store doser forførende bedrag - sammen med en avlyttet telefon, et hastig sammenrasket cricket lag, og noe mystiske greier kalt "Beef Stroganoff Festivalen".

Filmen, som er en underfundig refleksjon om sannferdighet, har vakt stor oppmerksomhet på en rekke internasjonale festivaler.

Filmen er sendt tidligere

Canadisk komedie fra 2003
Manus: Sujit R. Varma
Regi: Jean-Francois Pouliot.
Produksjon: Future Film
I rollene: Raymond Bouchard, David Boutin, Benoit Briere, Bruno m. fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900