Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mai 2007 kl 23.30 Nattkino: The Long Kiss Goodnight

Action for alle penga!

Geena Davis og Samuel L. Jackson spiller i
Geena Davis og Samuel L. Jackson spiller i "The Long Kiss Goodnight", en film som er blitt karakterisert som "fartsfylt og festlig"
"The Long Kiss Goodnight" er for alle som liker å se biler og bygninger eksplodere. De som gjerne vil ha noe mer, kan forsikres om at det har faktisk denne filmen.

"Den har glimt i øyet", skrev anmelderen i Bergensavisen.

I filmen møter vi Samantha Caine som for åtte år siden våknet opp på en strand , gravid og med istykkerrevne klær – og uten peiling på hvem hun var.

Nå er Samantha lærer i en småby, og datteren er blitt sju år. Hun har nesten gitt opp å huske hvem hun er, da hukommelsen kommer glimtvis tilbake. Sjokket er ikke lite da hun finner ut at hun er "Charly", leiemorder for regjeringen, og at tidligere venner og fiender slett ikke har glemt henne. Nå må hun få hjelp av en privatdetektiv til å huske fortiden, før den innhenter dem begge…

Amerikansk presse var begeistret for filmen, og kalte den blant annet "den kjappeste og morsomste actionfilmen denne sesongen".

Prisbelønte i hovedrollene
I hovedrollene møter vi Geena Davis som Samantha Caine og Samuel L. Jackson som privatdetektiven Mick Henessy.

Geena Davis vant Oscar for beste kvinnelige birolle i 1989, for rollen som den ukonvensjonelle hundetreneren Muriel i filmen "Den tilfeldige turist". Hun ble også Oscar- og Golden Globe-nominert for innsatsen i "Thelma & Louise", hvor hun spilte mot Susan Sarandon.

Samuel L. Jackson gjorde et uutslettelig inntrykk med sitt suggererende portrett av Jules, den bibelsiterende leiemorderen i "Pulp Fiction". Han ble nominert til Oscar for rollen, samt til Golden Globe og prisen for Beste birolle fra The British Academy of Film and Television. Jackson spilte også mot Bruce Willis i "Die Hard".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: "The Long Kiss Goodnight"
I rollene: Geena Davis, Samuel L. Jackson og Yvonne Zima
Regi: Renny Harlin
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83