Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 25. desember 2013 kl 22.35 Game of Thrones

En godbit for Game of Thrones-tilhengere


Er du en av dem som har fantasyserien Game of Thrones som en av sine favoritter på tv? I løpet av to kvelder serverer NRK2 hele sesong 2 - fem episoder i kveld, de fem siste i morgen.

Sesongen starter med at en lang og hard vinter nærmer seg. Det er den hvite ravnens årstid.I byen Kongshavn regjerer den unge, grusomme kong Joffrey av Lannister-slekten Jerntronen. Hans mor, dronning Cersei, fungerer som rådgiver, og onkelen Tyrion er utnevnt til kongens hånd. Men Lannisterslekten er under angrep fra flere hold.

De som forsøker å ta fra kong Joffrey makten, er:
Robb Stark fra Winterfell, sønnen til Ned Stark som brutalt ble henrettet av kong Joffrey. Robb Stark holder dronning Cerseis bror fanget.
Daenerys Targaryen, som er av drageblod. Hennes nyklekkede drageunger er hennes sterkeste kort i kampen om tronen.
Stannis Baratheon er broren til avdøde kong Robert Baratheon, den forrige kongen som inntil sin død trodde han var unge kong Joffreys far. Stannis har alliert seg med en mektig magiker og vil angripe Kongshavn fra sjøveien.
Stannis Baratheons bror Renly har flyktet fra Kongshavn men har også store planer for seg selv.
Theon Greyjoy, oppdratt av Stark-slekten i Winterfell, men med blodsbånd til Jernøyene, er også en utfordrer. Hans lojalitet til Stark-slekten er for alltid brutt etter at han forsøkte å ta livet av den yngste arvingen i slekten.

Som om ikke dette var nok stridsherrer- og kvinner, er en ny leder på vei til makten. Utenfor den store muren i nord er det noe som brygger opp til storm. Dette byr på stor utfordringer for Jon Snow og resten av ordenen Nattevakta.

Om "Game of Thrones"
Game of Thrones er basert på den bestselgende bokserien av George R.R. Martin. Handlingen finner sted i det fiktive kontinentet Westeros, der sommer og vinter kan vare i flere år.

Sendt tidligere.

Originaltittel: Game of Thrones season 2
Produsert av HBO, 2011
Med: Lena Headey, Peter Dinklage, Michelle Fairley m.fl.
Kontaktinfo for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice: Publikumsservice, 815 65 900