Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. august 2005 kl 20.10 Rotters' club

Livet går videre

Ben (Geoff Breton) begynner på gymnaset. (Foto: Phil Fisk, BBC)
Ben (Geoff Breton) begynner på gymnaset. (Foto: Phil Fisk, BBC)
Vi befinner oss i året 1975, og familien Trotter strever seg videre etter de fryktelige hendelsene året før. Ben har begynt på gymnaset, der han driver skoleavisen sammen med Doug og Claire. Søsteren Lois kjemper seg tilbake til livet etter at kjæresten ble drept av en IRA-bombe.

Mye har forandret seg det siste året, men Bens følelser for Cicely er like sterke som før. I frustrasjon over likegyldigheten hennes skriver han en drepende anmeldelse av skolens Hamlet-oppsetning, der særlig Cicelys innsats som Desdemona får det glatte lag.

Heller ikke for Philip går ting på skinner for tiden. Progrock-gruppen han startet sammen med Ben går i oppløsning. Til hans fortvilelse bestemmer de tre andre bandmedlemmene seg for å starte et punkband i stedet. I tillegg skaper kunstlæreren hans, Nigel Plumb, igjen problemer i foreldrenes ekteskap ved å ta kontakt med Philips mor.

For Doug ser det ut til å gå rette veien. Det hippe musikkmagasinet New Musical Express inviterer ham til London for å dekke konserten til et lokalt punkband. Faren hans havner derimot nok en gang i vanskeligheter på grunn av sitt forhold til sekretæren Miriam.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Rotters’ Club" er en morsom, vemodig og nostalgisk beretning om tre kamerater i Storbritannia på 1970-tallet. Serien byr på en unik blanding av personlig og politisk drama, og gir et vidtfavnende tidsbilde av dette turbulente tiåret.

Til grunn for serien ligger Jonathan Coes bestselger "The Rotters’ Club", som utkom på norsk i 2002. Den handler om tre tenåringer i Birmingham og deres familier i perioden 1974-1979. Mot et bakteppe av arbeidsledighet, streik, IRA-terror, punk, rasisme og klassekonflikter skildrer "Rotters’ Club" de tre guttenes oppvekst og oppvåkning.

"Den beste litterære tv-adapsjon på lang tid, full av fremragende prestasjoner", skrev Guardian etter premieren i mai 2004. "Et skarpt observert bilde av et Storbritannia som, selv om det bare er gått 30 år, fortoner seg som en annen planet", mente Daily Mails anmelder, mens Times omtalte serien som "vidunderlig feelgood-tv".

Programmet er sendt tidligere.

Britisk tv-serie i tre deler (2004)
Basert på Jonathan Coes roman
Originaltittel: The Rotters’ Club
Produksjon: Company Pictures for BBC
Manus: Dick Clement og Ian La Frenais
Regi: Tony Smith
I rollene: Geoff Breton, Nicholas Shaw, Rasmus Hardiker, Kevin Doyle, Rebecca Front, Sebastian Harding, Alice O’Connell, Hugo Speer, Elizabeth Berrington, Mark Williams, Sarah Lancashire, Julian Rhind-Tutt, Cara Horgan, Christine Tremarco, Rafe Spall, Alice Eve, Peter Bankolé og Henry Lloyd-Hughes
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • Hjemmeside