Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. august 2000 kl 19.30 Erik og Karl - fyrsten og kammertjeneren

Erik og Karl fyrsten og kammertjeneren

NRK2 tirsdag 22. august kl 19.30
Erik og Karl - fyrsten og kammertjeneren

Fra russisk adel til antikviteter i en dansk bakgate

Han kommer fra en stor, russisk adelsslekt og var i oppveksten omgitt av vakre, antikke malerier, glass og smykker. I dag lever 65 år gamle Erik et lite luksuriøst liv, alene i Danmark. Det eneste som minner ham om barndommens velstand er antikvitetene han selger i sin lille populære, men nedslitte butikk\"Skattekisten\" i en bakgate på Amager.

I kveldens fornøyelige film følger vi Erik og hans assistent Karl gjennom tre uker i antikvitetsbutikken der varene raskt skifter eiere. Det handler om hverdagens ritualer når antikvitetshandleren hundser assistenten avsted etter kjøttboller og aviser, og når stillheten avbrytes av kunder som vil selge restene av et dødsbo.

Butikken fylles raskt opp med antikviteter og snurrepiperier. Erik sitter midt oppi det hele og gjennomgår dagens kjøp av smykker, gull, sølv og edelstener. Skrått over sitter Karl og venter. ?n etter én rekker Erik smykkene til sin assistent, som med skjelvende hånd og til sjefens store irritasjon setter prislappen skjevt på tingene.

For Erik er pertentligheten selv. Hele tiden er han i gang, pusser og polerer, rydder og vasker antikvitetene om og om igjen. Med sin store kropp beveger han seg besværlig gjennom det nedslitte lokalet og plasserer sirlige porselensfigurer, vaser og dåser på rekke og rad.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Dansk produksjon fra DR1
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)