Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. november 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Den store finalen

Programleder Dan Børge Akerø leder kveldens store finale av Kjempesjansen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Programleder Dan Børge Akerø leder kveldens store finale av Kjempesjansen. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK.
Åtte deltakere skal konkurrere om seieren i kveldens finale. Hvem får årets kjempesjanse?

Finalen er i tre deler. I første del kjemper fire deltakere mot hverandre, og etter avstemming går to av deltakerne videre til superfinalen. Deretter møtes fire nye deltakere til dyst, og etter avstemming går to deltakere videre fra denne bolken. Til slutt møtes de som gikk videre i første og andre del til superfinale, og nå skal én vinner kåres.

I tillegg er det et celebert dommerpanel som skal være med på å avgjøre hvem som går av med seieren: Eddie Skoller, Anneli Drecker, Elisabeth Andreassen, Halldis Rønning og kulturminister Trond Giske.

De åtte deltakerne i tilfeldig rekkefølge:

Alexander Rybak
Alexander Rybak er 20 år, og kommer fra Oslo. Han har spilt fiolin siden han var 5 år gammel og har sunget siden 16-årsalderen. Han er allsidig og spiller også gitar og piano.

Aslak Gjennestad
Aslak Gjennestad er 25 år gammel og kommer fra Rykene ved Arendal. Han er utdannet allmennlærer med musikk blant annet fra delstaten Tennessee i USA. Countrymusikken er sjangeren som ligger hans hjerte nærmest, og han drømmer om å få synge duett med countrylegenden George Jones.

Felix Peikli
Felix Peikli er 16 år gammel, kommer fra Oslo og spiller jazzklarinett. Han går på skole og drømmer om å spille i Carnegie Hall i New York.

Guttorm Åsesønn Storaas
Guttorm Åsesønn Storaas er 25 år gammel og kommer fra Jondal i Hardanger. Han spiller klassisk gitar og bor nå i Salzburg i Østerrike, der han studerer ved Mozarteum.

Hemsingsøstrene
Fiolinistene i duoen Hemsingsøstrene består av 18 år gamle Ragnhild og 16 år gamle Eldbjørg Hemsing. De kommer fra Valdres og går på videregående skole. Drømmen er å gjøre solistkarriere som fiolinister, og å kunne spille sammen med internasjonale orkestre.

Pitsj
A capella-gruppen Pitsj består av fem jenter, hvorav fire er fra Oslo: Søstrene Ane og Ida Roggen, og søstrene Benedikte og Anine Kruse. Fra Bergen kommer Tora Augestad. Alle fem driver med sang, musikk og teater, og på repertoaret står pop, norske slagere og jazz. De drømmer om internasjonal anerkjennelse.

Stephen Barnd-Hansen
Den klassiske sangeren Stephen Brand-Hansen er 34 år gammel og kommer fra Oslo. Han deltar i Kjempesjansen i håp om å få råd til en toårig operautdannelse.

Valkyrien Allstars
Denne gruppa kommer fra Oslo, og består av Tuva Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid. De er studenter og drømmer om det store gjennombruddet.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside