Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 22. april 2006 kl 21.10 Niern: Vidocq

Fransk eventyrgrøss

Politimannen Vidocq (Gérard Depardieu) oppdager uforklarlige mord (Foto: TFI Films)
Politimannen Vidocq (Gérard Depardieu) oppdager uforklarlige mord (Foto: TFI Films)
To aristokrater blir drept på spektakulært vis av lynnedslag rett etter hverandre på samme sted. Politimannen Vidocq (Gérard Depardieu) mener at ett lynnedslag er en ulykke, men to er mord. Etterforskningen viser at lynet ble ledet mot mennene, og han kommer på sporet av en morder uten ansikt.

Under en konfrontasjon med morderen i byens glassblåseri blir Vidocq drept. En ung journalist, Etienne Bisset (Guillaume Canet), følger sporene etter Vidocq for å finne ut hva som skjedde. Sporene leder ham mot aristokratiets skyggesider, og etter hvert som han kommer dypere ned i saken, forstår vi at morderen er like i hælene på ham.

Bisset overbeviser Vidocqs partner Nimier (Moussa Maaskri) om at han har gjort avtale med Vidocq selv om å skrive hans biografi. Bisset begynner med å intervjue Vidocqs bekjente, men det virker som om det er noen som forfølger reporteren med katastrofale resultater. Intervjuobjektene hans dør nemlig brått og voldsomt tid etter at de har fortalt sine historier.

Om filmen
Vidocq (1775-1857) har eksistert i virkeligheten, og ses på som grunnleggeren av fransk kriminologi. Denne filmen er imidlertid ren fantasi. Karakteren har tidligere vært grunnlag for flere filmer og tv-serier.

Fransk thriller (2001)
Originaltittel: "Vidocq"
Med: Gérard Depardieu, Guillaume Canet, Ines Sastre, André Dussolier, Edith Scob
Regi: Pitof
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78