Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 30. september 2007 kl 22.30 Lydverket presenterer: Madrugada om Madrugada

Madrugada om Madrugada

Lydverket har fulgt Madrugada, et av Norges viktigste rockeband, på turne. (Foto: Autumn de Wilde)
Lydverket har fulgt Madrugada, et av Norges viktigste rockeband, på turne. (Foto: Autumn de Wilde)
Musikk, vennskap, personkonflikter og rollefordeling – Lydverket følger trioen på turné i dette portrettet av et av Norges største rockeband.

Siden brakdebuten i 2000 har det hvilt et mytisk skjær over bandet Madrugada.
Madrugada betyr "den siste timen før daggry", og musikken til Sivert Høyem (vokal), Frode Jacobsen (bass) og Robert Burås (gitar) har også en særegen stemning og spenning, på lik linje med miljøet innad i bandet.

Lydverket fikk følge bandet på turne i Hellas og slapp etter hvert inn på den vanligvis så vaktsomme trioen. I dokumentaren forteller bandet om musikken, vennskapet, den interne rollefordelingen og spenningene mellom tre ulike personligheter.

Sivert, Frode og Robert trekker ofte i ulike retninger. Dette har mye å si for dynamikken dem i mellom, og for rollene de har overfor publikum. - Hvis vi skulle være sånn som musikken vår er til enhver tid, ville jo det vært litt trist. Men jeg skal love deg at det faktisk har vært litt sånn på Madrugadaturneer altså, sier vokalist Sivert Høyem.

Madrugada ble etablert som band allerede i 1995, men debuterte med et brak i 2000. Siden har de vært et av landets største og mest interessante rockeband. Sitt definitive gjennombrudd fikk bandet i 2005, med fjerdeskiven «The Deep End», samme år ble de også kåret til årets spellemenn under Spellemannprisen.


Egenprodusert musikkmagasin
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg 23048421/48170315
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Vaktsjef Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900,
info@nrk.no