Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. mai 2013 kl 22.40 EM i Brass i Oslo

Ny sjanse for Eikanger-Bjørsvik


Den første helgen i mai samles Europas beste brassband i Oslo for å kjempe om den gjeve EM-tittelen. Norske deltagere er vestlandskorpset Eikanger-Bjørsvik Musikklag, som vi har kunnet følge gjennom våren på NRK i serien "Korpsfiksert".

I fjor nådde ikke Eikanger-Bjørsvik det store målet å erobre EM-tittelen, men nå har de kvalifisert seg til en ny sjanse! Skal de greie å ta gullet hjem denne gangen?

I elitedivisjonen i EM kjemper Europas 11 beste brassband, og de har alle finslipt detaljene og det musikalske samarbeidet for å overbevise juryen.

Et selvvalgt og et pliktnummer
I løpet av konkurransen spiller korpsene et selvvalgt nummer samt et nyskrevet stykke av den norske komponisten Stig Nordhagen.

I denne dokumentaren følger vi den dedikerte gjengen i Eikanger-Bjørsvik Musikklag, som også denne gangen ledes av den australske gjestedirigenten David King, gjennom nervepirrende dager i Oslo Konserthus.

Seerne får også være med når Europas beste unge messingmusikanter møtes til samspill for aller første gang, og oppleve stemningen gjennom den prestisjefylte konkurransen.

Egenprodusert dokumentar
Produksjon: NRK Musikk (2013)
Ved Anne Kjersti Goberg og Torun Kirby Torbo
Prosjektleder: Anne Christine Bratt
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900