Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. februar 2000 kl 19.30 Karavane

Karavane (t)

NRK2 tirsdag 1. februar kl 19.30
Karavan (1:8)

Med 40 svensker til Afrika

40 svensker i alle aldre og ukjente for hverandre skal ut på sin livs reise fra Nairobi i Kenya til Kapp-provinsen i Sør-Afrika. Bussene skal være deres hjem gjennom to måneder, 1000 mil og åtte land. Vi begynner med forberedelsene - pakkingen, spenningen og problemene som ligger igjen hjemme. Men så begynner eventyret...

Det er november, 40 varmegrader, mange fluer og vannrasjonering. Det svenske reisefølget har startet på sin Afrika-reise. Storslåtte vyer og romantiske drømmer for noen - hjemlengsel for andre. Men nå er det ingen vei tilbake. I to måneder framover blir de Rosa bussene deres hjem og felles skjebne. Et tv-team er med på hele turen, og i \"Karavan\" - som sendes på NRK2 i åtte uker framover - skildres de reisendes eventyr.

Deres eneste faste holdepunkt og sosiale tilhørighet er bussene der man omgås, spiser og sover, fester og blir forelsket. Møtet med nye, spennende kulturer og ville dyr er selvfølgelig også et viktig innslag på turen.

Eventyret kan begynne
Fjernsynsseernes første møte med reisefølget skjer før avreisen på Landvetter. Forventningene er store. Alle drømmer om eventyret som venter dem, og kikket er å oppleve noe nytt og annerledes. Men noen gir seg også ut på reisen for å komme hjemmefra og legge problemer bak seg.

I kveldens program blir vi med på deres første utflukt - en minibuss-safari til et stort naturreservat samt et besøk hos de åpne og gjestfrie masaiene. Ville dyr som de bare hadde hørt Arne Weise fortelle om på svensk fjernsyn, kan nå beskues på nært hold. For å beskytte seg mot de ville dyrene tilbringes nettene enten inne i bussene eller oppe på busstakene.

Reisen har bare så vidt begynt. Men etter de første døgnene med gruppen, og med vissheten om at de skal være sammen i nesten to måneder, sammenklemt i en buss på humpete veier midt i Afrika, er det nok en og annen som har litt hjemlengsel.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Kjell Winlöf er reiseleder og sjåfør på de Rosa bussene. (Foto: Torbjörn Selander/SVT)

Svensk reiseserie fra SVT
Originaltittel: Karavan

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41