Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juli 2005 kl 23.25 Nattkino: Selskapsreisa

Grisefest med forviklinger

Stig-Helmer Olsson (Lasse Åberg) på vei til Kanariøyene. (Foto: AB svensk filmindustri)
Stig-Helmer Olsson (Lasse Åberg) på vei til Kanariøyene. (Foto: AB svensk filmindustri)
Kveldens spillefilm er den første og etter manges mening mest vellykte av Lasse Åbergs "reisefilmer". Her møter vi ham i rollen som den sjenerte lagerarbeideren Stig-Helmer Olsson, mens Jon Skolmen spiller hans norske venn, den mer verdensvante Ole Bramsrud.

Lagerarbeideren Stig-Helmer bestemmer seg for å trosse flyskrekken og tilbringe juleferien på Kanariøyene. Utenfor reisebyrået treffer han parkeringsvakten Majsan Lindberg (Lottie Ejebrant), og søt musikk oppstår – i hvert fall i Stig-Helmers ører. Merkelig nok skal hun også til Kanariøyene.

Stig-Helmer har lest om at det fins en klinikk som helbreder flyskrekk, og han kontakter stedet. Dr. Levander (Magnus Härenstam) planlegger å kjøpe seg et sted på Kanariøyene. Eiendomsmegleren G. Angerud (Roland Jansson) råder Levander til å smugle ut kapital – det dreier seg om såkalte "svarte penger". Stig-Helmer blir, uten å vite det, kurer, og så er det hele i gang.

Vi møter et fargerikt utvalg av svenske turister i Syden, og filmen ble godt mottatt av pressen: "…morsomt nesten hele tiden" og "morsomhetene dukker opp når vi minst venter det", het det blant annet.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk spillefilm fra 1980
Originaltittel: "Sällskapsresan"
Regi: Lasse Åberg
I rollene Lasse Åberg, Jon Skolmen, Lottie Ejebrant, Magnus Härenstam, Roland Jansson, Kim Anderzon og Weiron Holmberg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83