Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. juli 2004 kl 20.25 Cityfolk: Stockholm

Stockholmsfolk

Syn for sang – Nenne møter du i Cityfolk. (Foto: Keja Stenström, SvT)
Syn for sang – Nenne møter du i Cityfolk. (Foto: Keja Stenström, SvT)
Nenne er en kvinne med sans for sang, damefrisøren Inger foretrekker å klippe hunder og Alvaro er kommet til et vendepunkt i livet. Du møter dem i Cityfolk.

Nenne (24) elsker å synge. Bare hun åpner munnen, strømmer det øyeblikkelig ut lyrikk og musikk. Hun synger for sine venner, og for tilfeldige mennesker hun møter. De får alle en sang i gave.

At hun er blind skal ikke hindre henne i å gjøre det hun liker her i livet, mener Nenne. Å invitere folk hjem på god mat, for deretter å komponere og musisere sammen, er noe av det hun setter mest pris på.

En hund etter klipp
Inger Christell-Malmberg (48) var frisør, men fant ut at hun heller ville klippe hunder. Hver enkelt hund opplever hun som en egen personlighet som skal klippes i sin egen stil. I tillegg til salongen driver hun en butikk med importerte hundeartikler fra Frankrike og USA.

Når Inger er ferdig på jobben, venter alle hennes egne hunder på henne hjemme. Hennes mor passer dem på dagen, hun er faktisk en slags bestemor for dem.

Alvaros vendepunkt
Alvaro Bealieu (32) arbeider med grafisk produksjon. Allerede i tenårene satset han og en kamerat på å starte et produksjonsselskap. Hittil har Alvaro ledet det i 15 år. Når han står på som verst, takker han alltid den japanske kampsporten taekwondo for at han er i så pass god form. Selv mener Alvaro at det er fra den han får sin styrke og selvtillit.

Etter mange år med hardt arbeid er Alvaro nå kommet til et punkt i livet da han overveier å trappe ned og sette av tid til viktigere ting enn arbeidet.

Mer om serien
I ni nye programmer skal vi møte folk i like mange byer, alle med noe interessant å fortelle. Turen går til Oslo, Rotterdam, Helsinki, Stockholm, Zagreb, München, Lisboa, Dublin og Timisoara (Romania). Serien som er et av de mest vellykte samarbeidene innenfor EBU, går nå i sin syvende sesong.

NRKs utsendelser hadde i fjor sommer en seeroppslutning på mellom 30 og 40 prosentandeler, noe som viser interessen for programmer som kan hjelpe oss til å forstå fremmede folk i andre kulturer. En tommelfingerregel for disse programmene er at hvert av dem blant annet skal inneholde et portrett med noen fra innvandrerbakgrunn.

Det er nå flere nye øst-europeiske nasjoner som deltar i Cityfolk-samarbeidet gjennom EBU (Den europeiske kringkastingsunionen

Utvekslingsprogram, EBU
Produksjon: BR, Czech TV, DK4, HRT, MTV, NPS, NRK, ORF, RTE, RTP, SVT, TV Slovenija, YLE
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57