Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. mars 2009 kl 23.15 Forestillinger

Kjærlighetens runddans

Jakob (Mads Wille) og Tanja (Sonja Richter) i den danske kritikersuksessen
Jakob (Mads Wille) og Tanja (Sonja Richter) i den danske kritikersuksessen "Forestillinger". (Foto: DR)
Teaterprøvene på en Shakespeare-forestilling danner rammen for den danske dramaserien "Forestillinger". Serien skildrer den samme historien sett fra seks mennesker ståsted, og ble genierklært av anmelderne i dansk presse.

"Dette stykke fremragende tv-drama nøler jeg ikke med å kalle det beste siden Matador", skrev Ekstra Bladets anmelder om Per Flys serie "Forestillinger", som gjennomgående fikk terningkast fem og seks av kritikerne.

Kjærlighet og svik
Serien handler om kjærlighet sett gjennom seks ulike personers øyne. Det dreier seg ikke bare om kjærligheten til en partner, men til en datter, en far og en venn. Hvordan blir vi formet til den vi er? Hva er grunnen til at vi elsker, og til at vi svikter kjærligheten?

Det hele er sentrert rundt den karismatiske teaterinstruktøren Marko (Dejan Cukic), som leder teaterprøvene på Shakespeares erotiske epos "Venus og Adonis".

Prøveforløpet fram til premieren blir en kamp på liv og død. Ikke minst kommer Marko selv til å merke omkostningene ved sine kunstneriske ambisjoner.

Hovedkarakter i hver episode
Hvert enkelt avsnitt av serien har sin egen, selvstendige hovedkarakter. Første episode dreier seg om Jakob (Mads Wille), som opplever en brå oppvåkning idet han står foran sitt store gjennombrudd som skuespiller.

I avsnitt 2 er det skuespilleren Tanja (Sonja Richter) det handler om. Hun har de siste fem årene levd sammen med instruktøren Marko, men har bestemt seg for å gå fra ham fordi hun føler seg ignorert.

Katrin (Sara Hjort Ditlevsen), den 17 år gamle datteren til Marko og Eva, er hovedskikkelse i 3. episode. Hun ble tidlig sviktet av foreldrene, som satte sine kunstneriske karrierer først.

Svenske Pernilla August spiller Eva, som er hovedpersonen i 4. avsnitt. Eva er nå uhelbredelig syk, og tar en rolle i stykket i et forsinket forsøk på å være mor for Katrin, som hun forlot for ti år siden.

Jens (Jesper Christensen) er direktør for teatret, der han i femten år har hatt et krevende og fremgangsrikt samarbeid med Marko. Nå tyder mye på at både samarbeidet og vennskapet er i ferd med å falle fra hverandre.

Krise og kaos
Og så, i den sjette og siste episoden, er det nøkkelpersonen Marko som overtar. Han står midt oppe i en kunstnerisk og personlig krise. Fiksjonen fra scenen blander seg i hans egen virkelighet, og kaos brer seg på alle fronter i livet hans.

Den samlede historien forsøker å avdekke en slags sannhet om Marko, samtidig som den går tett inn på hvordan Marko har påvirket hver enkelt av sine nærmeste. De er alle formet av ham, enten han har skapt dem eller ødelagt dem.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dramaserie i 6 deler
Originaltittel: Forestillinger
Av Per Fly
Med Mads Wille, Sonja Richter, Sara Hjort Ditlevsen, Pernilla August, Jesper Christensen og Dejan Cukic
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900