Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. september 2007 kl 20.20 Lyden av lørdag

Tore Strømøy jakter på musikkstjerner

Tore Strømøy sammen med de seks trenerne. Fra venstre: Jenny Jenssen, Christian Ingerbrigtsen, Ulf Risnes, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Dag Ingebrigtsen og Tore Strømøy. (Foto: Geir Evensen, NRK)
Tore Strømøy sammen med de seks trenerne. Fra venstre: Jenny Jenssen, Christian Ingerbrigtsen, Ulf Risnes, Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Dag Ingebrigtsen og Tore Strømøy. (Foto: Geir Evensen, NRK)
Denne høsten skal tv-seerne være med på å kåre landets nye folkelige musikkstjerne, eller Norges folkefavoritt. Tore Strømøy har jaktet landet rundt etter talenter som skal videreføre den musikalske arven etter artister som Terje Tysland, Jørn Hoel, Åge og Sambandet, Bjølsen Valsemølle og Hellbillies. Han fant en mengde talenter, og har tatt med seg 24 av disse til TV-studio hvor de skal konkurrere om å vinne folkets gunst.

Artistene kommer fra hele landet, og alle musikksjangere er representert. Gjennom de elleve programmene vil seerne få høre pop, folkrock, gammelpop, dansebandmusikk, folkemusikk, country og blues fremført av artister i alle aldre. Felles for dem alle er at de spiller en type musikk som går rett inn i den norske folkesjelen, og som har potensial til å bli våre nye musikk yndlinger. Her er alt fra to syngende søstre, seks middelaldrende karer i danseband til, pop-syngende duoer, kjekke unge menn og smekre coutry-damer.

Seks folkekjære og populære artistveteraner er utnevnt som trenere, og skal med utgangspunkt i egne erfaringer hjelpe artistene til å finne frem til det beste i sine talenter. De seks er Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Christian Ingebrigtsen, Jenny Jenssen, Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen

Konkurransen
I løpet av de fire første programmene skal de seks trenerne velge ut hver sin favoritt som de får treneransvaret for gjennom konkurransen. Disse seks artistene skal i de neste fem programmene kjempe mot hverandre og vil få poeng fra både en dommertrio og fra seerne. Mot slutten av hvert program presenteres stillingen mellom artistene som i en fotballtabell. På bakgrunn av plasseringen i tabellen må trener og artist planlegge strategien frem til neste program. 1. desember skal vinneren kåres i et storslått show i Oslo Spektrum.


Underholdningsserie i 11 deler
Produksjon: Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Siss Kvamme, 23 04 77 81/ 90 82 88 17
Pressekontakt: Ingunn S. Eriksen, 48 13 72 34/ Gry Elise Jacobsen : 23 04 72 86/ 930 29 120
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no