Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. juni 2011 kl 21.25 Kriminalsjef Foyle: Gjemmestedet

Tvilsomme typer på skummelt hotell


En ung gutt forsvinner og det skjer et innbrudd på et matdepot. Etterforskningen fører Foyle og hans team til Brookfield Court – et "funk hole". Hotellet er befolket av gjester som av forskjellige årsaker søker tilflukt fra krigen. Foyle mistenker at flere av dem skjuler andre ting, også.

I jakten på den forsvunne gutten Matthew Farley intervjuer Foyles assistenter Milner og Samantha flere av gjestene fra London. Det er en usympatisk samling mennesker, totalt uinteresserte i krigen som raser, og kun opptatt av å sikre seg selv best mulig vilkår. Milner er overbevist om at det foregår ulovlige ting på Brookfield Court.

Etter en liten stund blir Matthew Farley funnet omkommet i skogen like ved hotellet. Samtidig blir Foyle uventet tatt av saken, og i stedet satt i husarrest, anklaget for oppvigleri. En politimann sendes fra London for å etterforske anklagene mot Foyle. Milner innser at han kan komme i en lojalitetskonflikt i bestrebelsene etter å renvaske Foyle. Samantha strever også med lojaliteten ettersom hun har innledet et hemmelig kjærlighetsforhold til Foyles sønn Andrew.

Da bystyremedlemmet Frank Vaudrey blir myrdet i et sommerhus på Brookfield Court, forverrer det Foyles situasjon. Foyle må nå bruke all sin kløkt på å løse drapsgåten og renvaske seg selv for alle anklager.

Om serien
Handlingen i filmene om Foyle utspilles i England gjennom våren og sommeren 1940. Den andre verdenskrig har akkurat begynt, og England står i fare for å bli neste offer for den tyske okkupasjonsmakten. Kriminalsjef Christopher Foyle ønsker helst å tjene landet som et medlem av militærstyrkene, men hans overordnede ser helst at han blir i Hastings der nazi-sympatien vokser seg stadig sterkere.

Foyle har en assistent, Paul Milner, og en sjåfør, Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene. Innimellom sniker det seg inn et og annet mord…

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt dramaserie fra Icon Entertainment International.
Produsenter: Simon Passmore og Jill Green.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Foyle's War: Among the Few
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

I de viktigste rollene:
Michael Kitchen (Christopher Foyle), Anthony Howell (Paul Milner), Alan Howard (Stephen Beck), Emily Blunt (Lucy Markham), Laurence Fox (Simon Walker), Ian Redford (Sir Reginald Walker), Richard Wills-Cotton (Jack Devlin), Honeysuckle Weeks (Samantha Stewart), Tim Preece (James Philby).