Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. desember 2011 kl 19.45 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Det gode liv


Det ringer i dombjeller når hesten småtraver nedover den milelange seterveien. Ole Jacob Christensen nyter det gode liv sammen med kona Yvonne på småbruket Vikabråten i Vestre Slidre, hvor ingenting er forandret seg siden mellomkrigstiden.

Vant til stillestående bilkøer og skyer av eksos i Asker, lever Yvonne og Ole Jacob Christensen nå det gode liv på i Vestre Slidre. Ekteparet får strømmen fra et lite solcellepanel, sager ved for hånd og sitter på fjøskrakken og drar i kuspener. De holder gårdsveien oppe ved at hesten drar en hjemmesnekra plog gjennom snøfonnene. Målet er å være og forbli selvhjulpne.

Om serien
Dette er den niende sesongen i rekken av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Skal vi tro programskaper Oddgeir Bruaset, finnes det fremdeles mange steder å velge mellom.

Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. Denne gangen drar han blant annet til gården Røysland i Rogaland, Litløy fyr i Bø i Vesterålen, småbruket Mælen i Jondal i Hardanger og til en avsidesliggende hytte på Hitra.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Pressekontakt: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900