Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. mars 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Med Monstertorsdag til Sundance

Mikal Olsen Lerøen lodder stemningen på Sundance-festivalen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen lodder stemningen på Sundance-festivalen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Som eneste norske regissør er Monstertorsdags Arild Ommundsen med å kjempe om de prestisjetunge prisene ved årets Sundance-festival. Filmplaneten ble med til USA for å lodde stemningen.

For 20 år siden tok filmstjernen Robert Redford initiativet til en filmfestival for uavhengige filmer, et alternativ til de store og spektakulære arrangementene der stjerner og glamour er vel så viktig som det filmatiske. Nå er Sundance blitt et stort og viktig treff for tusenvis av filmfolk.

I år er Monstertorsdag med i konkurransen, og regissør Arild Ommundsen er tilstede i Park City i Utah. Filmplanetens Mikal Olsen Lerøen ble med.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroversielle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,